Instruktioner för att ersätta en fläktrem

Som fordonsindustrin fan bälten ålder, kan de bli uttorkade, spruckna och lider av torr röta. Så småningom kommer de att behöva bytas ut för att hindra dem från gnisslande eller ens bryta. Den fläktrem inte bara går fläkten, som håller motorn sval, men vanligtvis körs andra komponenter som vattenpumpen och generatorn, som alla är avgörande för att motorn körs på rätt sätt. En fläkt bälte kan vanligtvis ändras på ett par minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
insexnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Fläkten bälte kommer att ligga i den främre delen av motorrummet, framför motorn och bakom radiatorn och fläkten. Ta bort fläktkåpa om bilen är utrustad med en. Detta kommer bultade på, skruvas på eller hållit på med plastclips som bändas bort. Bestäm hur spänningen appliceras på fläktrem
2

. Detta kan vara från en bult på generatorn som lossas med en port så att man fläktremmen lossas och avlägsnas. På vissa bilar är fläkten bältet lossas med en spännare ligger på en av remskivorna. För denna typ, bända bort dammskyddet på remskivan och sedan använda lämplig skiftnyckel för att lossa spännaren.
3

Notera hur fläktrem dirigeras runt de olika remskivorna till att ny en är installerad i den korrekta orienteringen. Avlägsna remmen genom att skjuta bort av remskivor och ta bort den från motorrummet.
4

Installera den nya fläkten remmen på remskivorna i samma riktning som den gamla.

5

Dra åt skruven på generatorn trissa eller remmen spännarremskivan tills fläkten bältet dras åt. Bandet behöver inte vara extremt snäv, och inte heller bör det vara löst. Du bör kunna avleda remmen med ca 1/2 tum när du trycker på den med fingret. Starta motorn för att kontrollera att bältet fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126586.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.