Hur Blanda syntet med Regular olja i en Volkswagen GTI

Den senaste versionen av VW GTI använder syntetisk olja, delvis på grund av det faktum att den är turboladdad. Turboladdaren delar motorns oljeförsörjning för smörjning, är så hög kvalitet olja viktigt. Om det behövs kan du dock blanda vanlig olja med GTI: s syntetiska oljeförsörjning utan att skada motorn. Det bör noteras att eftersom VW använder syntetisk, bör oljan bytas tillbaka till full syntetisk inte alltför långt efter tillsats vanlig olja. Saker du behöver
Syntetisk eller vanlig olja
Rag
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Kontrollera oljan genom att dra oljestickan ur motorn. Torka av oljestickan med en trasa eller en pappershandduk och lägg tillbaka den i motorn hela vägen. Ta ut oljestickan igen och kontrollera nivån. Om oljan är låg, fyll den till rätt nivå. Syntetisk olja och regelbunden olja kan blandas i vilket förhållande som helst utan att ha en negativ inverkan på motorns smörjning på kort sikt. I en nödsituation kan du använda 100 procent vanlig olja, men ska motorn tillbaka till syntetiska så snart som möjligt.
2

Öppna oljelocket att fylla olja till rätt nivå i motorn. Placera en tratt i hålet där oljan hälls i eller lägga en trasa runt hålet. Häll lämplig mängd olja i motorn enligt läsningen på mätstickan tills det är fullt.
3

Låt oljan lösa in i motorn under några minuter. Kontrollera oljan med oljestickan igen för att säkerställa att det är fullt. Kör fordonet till den fullständiga driftstemperatur. Låt det sitta i 20 minuter och kontrollera sedan oljenivån.
4

Växla tillbaka till full syntetisk så snart som möjligt, särskilt för en bil som GTI, som kommer från fabriken med syntetisk olja. För att göra detta, utför en rutin oljebyte själv eller har en butik gör det. Den regelbundna olja behöver bara tömmas ut och motorn fylls med syntetisk tillsammans med installationen av ett nytt oljefilter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126569.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.