Hur man installerar ett bränslefilter på en 95 Neon

Dodge Neon var en populär bil när nya och är fortfarande ett bra köp på begagnade marknaden. Om bränslefiltret på en 1995 Neon täpps igen från inte ersätts, kan det göra bilen svårstartad, går ojämnt eller inte köra alls. Lyckligtvis filtret på en 1995 Neon är lätt att byta ut när det ligger i den bakre delen av bilen. Senare Neons har filtret inne i tanken i kombination med bränsle tryckregulator. Saker du behöver
Ordet jack och pallbockar eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Rags
Ögonskydd
Gummihandskar
nya bränslefiltret

Visa mer instruktioner
1

Lyft den bakre delen av bilen med en kraftig domkraft och sänka den på pallbockar. Du kan också köra den bakre delen av bilen upp på ramper för att komma till filtret. Ta bort skruvarna som håller den lilla metallhöljet fäst till botten av bensintanken. Ta bort skyddet.
2

Placera ett par låstänger på de tre bränsleledningar som går till filtret så att de pressas samman och kommer inte spiller ut när filtret tas bort. Ta bort filtret från fästet genom att lossa bulten på filtret fästet.
3

Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till filtret. Dra ledningarna av filtret. Torka upp utspillt bränsle. Som en extra försiktighetsåtgärd, gummihandskar och ögonskydd under denna procedur.
4

Montera det nya bränslefiltret genom att skjuta bränsleledningarna på filtret öppningar. Dra åt slangklämmorna för bränsleledningarna. Ta låstången från bränsleledningarna. Sätt tillbaka filtret i filterhållaren. Sänk bilen till marken. Slå på tändningen flera gånger men starta motorn. Detta kommer att flöda bränsle i systemet. Starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126567.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.