Hur man lägger in Automatic Transmission Fluid

Om en automatisk växellåda har svårt växling mellan växlarna, kan problemet vara en låg transmissionsolja nivå. Automatiska växellådor arbetar under hydrauliskt tryck, och fluiden är vad levererar det trycket. Automatisk växellåda vätska har också det sekundära ändamålet att förhindra överföringen från överhettning. Av dessa skäl bör transmissionsolja nivå kontrolleras regelbundet, och vätska kan läggas till vid behov. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning
luddfri trasa
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen, stäng av motorn om och låt det dags att värma upp.
2

För de flesta fordon, växla transmissionen i "Park" läge. Vissa fordon måste ha överföringen i "Neutral" för att kontrollera vätskenivån. Denna information kommer att finnas i bruksanvisningen och inskriven på oljestickan.
3

Lyft huven och dra växellådans mätstickan ur transmissionen. Transmission doppstickor har typiskt ordet "TRANSMISSION" på änden av handtaget, även om vissa överförings mätstickor kommer istället läsa "TRANS. FLUID." Konsultera fordonets handbok för mätstickan läge, om det behövs.
4

Torka av spetsen på mätstickan med en luddfri trasa och sätt sedan in oljestickan helt i röret och dra ut oljestickan igen.
5

Leta vätskenivån på slutet av stickan, sedan avgöra om vätskenivån ligger mellan de två pressade markeringarna på oljestickan, som vanligtvis är märkta "HOT" och "COLD, "även om det ibland" FULL "och" ADD "används istället. Om vätskenivån är under den kalla eller ADD-märket, lägga transmissionsolja. Infoga en ren tratt
6

i öppningen av oljestickan röret.
7

Häll en liten mängd transmissionsolja i tratten, för att undvika överfyllning av transmissionen.
8

Ta bort tratten och kontrollera vätskenivån med användning av samma metod som beskrivits i steg 4 och 5.
9

Häll transmissionsolja in oljestickan röret i små steg tills vätskenivån når "HOT" eller "FULL"-märket, sedan ner mätstickan i sitt rör och stänga av motorn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126565.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.