Vad är syftet med en generator

En bil avgiftssystem har tre huvudkomponenter:? Batteriet, spänningsregulatorn och en generator. Generatorn laddar regelbundet batteriet när motorn är igång och genererar effekt för fordonskomponenter såsom inre och yttre belysning, instrumentpanel, Vindrutetorkare, radio, fönster defogger och luftkonditionering. Som namnet antyder, genererar generatorn växelström. Komponenter

En generator består av en roterande fält (kallas rotor), en stationär induktion lindning (statorn), en diod församling (likriktarbryggan), en styranordning, spänningsregulator och två interna fläktar som tillhandahåller luftcirkulation.
Hur en Generator anläggningsarbeten

Betecknande för en generator placerad nära framsidan av motorn och ansluter till vevaxeln. En generator är en mekanisk anordning som omvandlar mekanisk energi till elektrisk energi. Den innehåller en remskiva, hjul, kablar och borstar. Motorn vrider vevaxeln som är i sin tur ansluten till generatorn. När fordonet förflyttar generatorn omvandlar rörelsen till växelström, kontinuerligt ladda upp batteriet. Om batteriet har 12 volt, alstrar generatorn mellan 13,5 och 14,8 volt för att bevara batteriets laddning.
Voltage Regulator

Spänningsregulatorn gör vad den namnet antyder - reglerar flödet av laddning till batteriet från generatorn. Om spänningen går utöver en viss nivå, vanligtvis cirka 14,5 volt, stänger regulatorn av flödet så att batteriet inte överladda. När batteriet är urladdat, levererar generatorn igen aktuell och laddar batteriet, och cykeln fortsätter.
Underlåtenhet

Generator fel kanske inte initialt uppenbart eftersom vissa fortfarande ström i batteriet, så att motorn fortsätter att gå. I själva verket, om objekt såsom luftkonditionering eller strålkastare inte används, kan du köra normalt ganska länge med en sviktande generator.
Tre fraser

En generator består av tre sektioner, som var och en kan generera kraft på egen hand, i separata faser. Även om en sektion inte generatorn fortfarande kan ladda batteriet, men bara med en begränsad ström, ungefär två tredjedelar av sin ursprungliga kapacitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126554.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.