Hur man byter bränslefilter på en 2002 BMW 325i

Den 2002 BMW 325i är en del av E46 generationen av 3-serien. Denna uppställning är en av de mest populära och välkända i bolagets historia. För att säkerställa att bränslesystemet i 325i är i bra form och fortsätter att fungera väl, bör bränslefiltret bytas ungefär var 30.000 miles, beroende på hur bilen används. Detta är en okomplicerad ersättare som kan göras med en minimal mängd av verktyg och tid. Saker du behöver
Ordet jack och pallbock eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Rags
låstängerna (x2) katalog Ny bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett väl ventilerat utrymme. Öppna handskfacket dörren och leta upp # 54 säkring, vilket är säkringen för bränslepumpen. Vänd bilen över tills den inte startar för att säkerställa att så mycket bränsle som möjligt avlägsnas från bränsleledningarna.
2

Höj förarsidan av bilen med en domkraft och stödja den på en pallbock eller alternativt köra bilen upp på ett par ramper för att lyfta den. Placera ett block bakom bakhjulet att hålla bilen från att rulla och ställa nödbromsen. Placera den i växeln eller i parken.
3

Demontera bränslefiltret skyddande sköld framför bensintanken genom unbolting de 8 mm skruvar med en hylsa och spärrskaft. Skyddet åt sidan. Du bör kunna se bränslefiltret där den hålls på plats med en konsol. Ta bort filtret från fästet med en 10 mm hylsa.
4

Placera ett par låstänger på bränsleledningarna som kommer ut ur endera änden av bränslefiltret att hindra gas från att komma ut när de tas bort från filtret. Använd en trasa mellan käftarna hos tången för att förhindra skador på bränsleledningen. Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna på med en skruvmejsel eller en socket.
5

Dra bränsleledningarna bort av bränslefiltret. Du kan behöva att kila fast en platt skruvmejsel mellan linjen och filtret och vrid filtret för att ta bort raderna. Var redo att städa upp utspillt bränsle med en trasa. Kassera filtret.
6

Installera det nya filtret i omvänd avlägsnande, se till att pilen på bränslefiltret pekar mot fronten av bilen. Dra bränsleledningarna och montera filtret i hållaren. Sänk fordonet bort av domkraft eller ramperna. Sätt tillbaka säkringen bränslepumpen. Slå på tändningen och ut ett par gånger utan att starta motorn, vrid den till startläge och starta motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126551.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.