Hur får du Smog Certifiering i Californien

Med några få undantag, inklusive men ej begränsat till hybridbilar, elbilar och dieselbilar tillverkade före 1998, alla fordon som är registrerade i delstaten Kalifornien kräver en tvåårig smog certifiering. Målet med smog certifiering är att minska smog utsläppen och förbättra luftkvaliteten för alla Kalifornien. Detta åstadkoms genom att identifiera fordon som inte uppfyller vissa riktlinjer i enlighet med Smog Check programmet som administreras av Bureau of Automotive Repair. Saker du behöver
fordonsregister bildar
Visa fler instruktioner
1

förstå när smog kontroller är nödvändiga. Om du säljer en bil, kommer bilen som säljs kräver en smog certifiering innan du överför ägandet. Om bilen är din egen bil, är smog kontroller krävs vartannat år när din registrering är beroende. Dessutom måste alla som rör sig eller överföra en bil från en annan stat i Kalifornien registrera sina fordon.
2

Bestäm vilken typ av smog check du behöver. När du tar emot din anmälan registrering förnyelse på posten kommer det att finnas en notering som indikerar om en smog check behövs. Om du måste ha en smog kontrollera din anmälan kommer att indikera antingen "Smog Certifiering krävs" eller "Smog certifiering som krävs vid ett test Endast Center". Addera 3

Hitta ett testcenter. En registrering meddelande som är märkt Smog certifiering som krävs kan du ta bilen till någon licensierad smog station som du väljer. För meddelanden som indikerar Test Only Center, kan du bara ta din bil till en smog station som bedriver testet enbart smog kontroller. Gå till Bureau of Automotive Repair (BAR) hemsida och klicka på Konsumenter fliken längst upp på sidan. När du överförs till konsumenterna sida, klicka på länken Var får jag en Smog Check. Välj My Registrering Förnyelse Kallelse säger Smog certifiering som krävs, och klicka på bilden av förnyelse meddelandet som matchar den du fick med posten. Ange ditt postnummer i området märkt Hitta en Smog Check Station och klicka på enter. Detta tar dig till en lista över stationer som ligger i ditt område som är lämpligt för den typ av smog check som krävs.
4

Samla vad du behöver för testet. Om du testas för registrering förnyelse, finns det två saker som du behöver ta med dig: din förnyelse uppsägningstid och någon form av betalning. När du registrerar ett fordon ut ur staten eller om du säljer din bil, måste du ta med alla dina nuvarande registreringsbevis och någon form av betalning, tillsammans med ditt fordon.
5

Skicka i dina resultat eller reparationer beteende. När testet har administrerats av teknikern vet du direkt om din bil har passerat besiktning. Om din bil har passerat, kommer stationen sänder automatiskt din certifiering till Department of Motor Vehicles, och du kommer att få en kopia av ditt fordon inspektionsrapporten. Om ditt fordon inte klarar testet kommer du att behöva ta bilen till en licensierad testa och reparera stationen för diagnos och reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126548.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.