GM Transmission Felsökning

GM transmissioner, både standard och automatisk, finns i flera varianter. GM växellådor har olika antal kugghjul, storlekar redskap och specifikationer beroende på fordonet och prestandakrav. En transmission för en liten Chevy kobolt är inte samma sak som finns i en Cadillac Escalade. Oavsett vilken sändningen är i GM bil, det finns gemensamma komponenter gör att hitta och felsöka problem liknande. När sändningen börjar att misslyckas, det första steget för att korrigera problemet är att hitta överföringen delen eller delarna inte längre fungerar korrekt. Långsam eller ingen växling
p Om du accelerera din GM fordonets och motorns varvtal mycket hög före byte till en lägre växel du kan behöva mer transmissionsolja. Ett annat problem med automatiska växellådor är den integrerade kontrollen (dator) inte fungerar korrekt. Den styr när och under vilka förutsättningar att växla i vissa GM-fordon (Tundra, Yukon, Corvette, Buick Lucerne).

Eventuella problem i samband med överföringen möjligen kunde hänföras till låg transmissionsolja. Standard transmissioner (växel ändras genom fotpedal och växelspak) har också transmissionsolja förseglade i växellådan. Lägga vätska eller helt tömma den gamla vätskan för en ny påfyllning kan fixa några växelanordningen problem. Vid byte av transmissionsolja också kontrollera filtret transmissionsolja. Om det är fullt av skräp och igensatta det skulle påverka transmissionsolja flöde. Addera luktar bränt och Oljud

Flera lager sitter i transmissionen. När ett lager går det oftast att slipa, skapa friktion och göra en frän lukt. Lyckligtvis är transmissionsolja inte brandfarlig, men den dåliga lagret påverkar överföring prestanda.

Lager kan också prat eller göra skrapljud när de börjar gå dåligt. Oljud som en liten klocka ringer ("tink-tink") kan tyda på att momentomvandlaren är källan till problemet. Momentomvandlaren behövs för att styra effekten från den automatiska transmissionen till drivaxeln. Det är lätt att misdiagnose fel momentomvandlare som en transmission problem.
Loose Koppling
p Om kopplingen i en vanlig växellåda GM lastbil börjar Corvette eller Camaro till känns lös och det är ljud med kopplingspedalen trycks i tryckplattan sviktar. Du kan köra som plattan bär men så småningom kommer det inte längre hålla sig till kopplingslamellen och bilen går inte att köra. Den enda reparation för detta problem är en koppling ersättare.
Inte kan flytta Automatisk överförings


Om växelspaken eller konsol knopp inte kommer att flytta in i enheten eller omvänt, det tyder på en dålig första eller backväxel. Den enda reparation alternativet är en fullständig överföring ombyggnad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126542.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.