Hur man testar Automobile Struts

Stagen på din bil är en viktig aspekt av fjädring och ansvarar för att tillhandahålla en trevlig åktur som isolerar de åkande från ytdefekter eller ger sportiga köregenskaper i högpresterande bilar. Struts allmänhet varar från 50.000 till 60.000 miles, men detta kommer att variera beroende på märke, hur bilen körs och vilken typ av bil det är. Avgöra om du behöver nya stöttor bygger på flera kriterier. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Inspektera stagen visuellt. Lossa hjulets Lugnuts, lyft bilen med en domkraft i alla fyra hörnen och ta bort hjulen. Inspektera noggrant fjäderben och botten. Det bör inte läcker eller olja på kroppen på staget. Dessutom bör du inte kunna flytta staget enkelt upp och ner för hand. Om stagen läcker eller alltför löst, behöver de troligen bytas.
2

provköra fordon på en väg som har en grov yta eller ens köra den på en grov grusväg. Bilen ska känna sig isolerade från vägen brister och bör inte studsa och skaka kraftigt. Det bör inte heller vara något högt clunks eller dunkar från stagen. Kör bilen runt hörnen i en snabb takt. Det bör inte vara en överdriven mängd krängning och kroppen ska inte studsa runt överdrivet. Det bör också känna kontrollerbar om stagen är i bra form.
3

Tryck ned varje hörn av bilen för att se till att stagen är fortfarande fast. Stå bredvid hjulet i hörnet av bilen och trycka ner så hårt du kan på stänkskärmen. Stagen ska doppa ner lite och sedan stiga tillbaka snabbt till nivån läget när du släpper trycket. Om stagen studsa upp och ner lätt och studsa mer än en gång, är det mer än troligt sliten och behöver bytas ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126539.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.