Hur man avkoda en big block Chevy Engine

Chevrolet big block kommer i en förbryllande antal konfigurationer och dussintals olika applikationer. Det finns ingen verklig trick för avkodning motorblocket koder, det är mest en fråga om att hitta dem och jämföra siffrorna i ett diagram som de du hittar i referenserna och resurser avsnittet nedan och i mer omfattande böcker som är specialiserade på avkodning exakt sådan gjutning nummer. Saker du behöver
Motor avkodning bok och referenser
Visa fler instruktioner
Hitta och avkoda
1

Lokalisera sex-eller sjusiffriga gjutning numret på blockera. Du hittar gjutning numret på bell-housing/transmission flänsen mellan de två övre bultarna, under en stor GM logotyp.
2

Jämför gjutning numret till den i din referensmaterial. Till exempel skulle ett stort kvarter med gjutning nummer 361.959 vara en 454-kubik-tums motor byggd mellan 1973 och 1985 för en Chevelle, personbil eller lastbil.
3

Lokalisera chassinumret nummer (VIN), hittade precis till höger om motorns ID-nummer på de flesta blocken.
4

Jämför VIN-nummer till din referens material för att fastställa den exakta fordonet att motorn kom ut. VIN avkodning är komplext, så du behöver definitivt en avkodning resurs att räkna ut det.
5

Lokalisera kodblock datum på baksidan av den bakre insugningsröret tätningsvägg (aka "China wall" ), precis ovanför den klockformade höljet. Datumet koden kommer att bestå av en bokstav och tre siffror.
6

Jämför brevet till en kalander. Bokstäverna drivs med kalendern månaderna: "A" för januari, "B" för februari, "C" för mars och så vidare till december
7

titt på de två numren i den andra serien. , dessa motsvarar dagen i månaden. Den "F 10 5"-serien visar att ett block gjöts den 10 juni.
8

sista numret i serien är det sista numret av året blocket göts. Till exempel skulle den "5" i vårt exempel anger 1965, 1975 eller 1985. Du måste jämföra det datum gjutning till tidigare avkodade blocket gjutning siffra som bestämmer hur årtiondet för tillverkningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126535.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.