Hur man installerar Bak Bromsbelägg

Byta bakre bromsbelägg på en bil är en del av rutinmässigt underhåll och bör inte skjutas upp, eftersom det kan potentiellt leda till en farlig situation om bromsbeläggen är slitna överdrivet. Byte bakre bromsbelägg är relativt enkelt på de flesta fordon och kräver ett minimum av verktyg. Broms arbete bör inte göras om du inte är säker på att du kan utföra arbetet på rätt sätt. Saker du behöver
Ordet jack
pallbockar (x2) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion Tänger
Brake Cleaner Review Rags
Bromsvätska
Spruta
bromskolvens verktyg (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lossa, men ta inte bort (1/2 varv), muttrarna på de bakre hjulen. Använd ett däck järn eller lämplig storlek hylsa och spärrskaft. Lyft den bakre delen av fordonet i fabriken stöttningspunkter (konsultera bruksanvisningen för detaljerna) med en domkraft. Sänk fordonet på ett par tunga pallbockar. Ta bort hjulen.
2

Leta upp och ta bort de två stora bromsok bultar som håller oket till navet eller till bromsok fästet. Dessa ansiktet hjulet väl och tas bort med en hylsa och spärrskaft. Det kan hjälpa att använda en breaker bar att lossa bultarna - de kan vara på ganska snäva
3

Skjut tjocklek av av rotorn.. Ta bromsen clips bromsklossfjädern om din bil använder dem. Inte alla fordon använda clips för bromsok. Om de inte har clips, kommer de vara placerade på utsidan av bromsoket. Ta bort dem med en tång.
4

Ta bort de gamla inre och yttre bromsbelägg. Beroende på märke, kan dynorna fortfarande vara fast på rotorn, i vilket fall du kan bända bort dem med en skruvmejsel. Vissa bromsbelägg installeras i bromsoket kolven med en klämma på baksidan av dynan som glider in i kolven. Ta bort eventuella bromsledningarna sensorn från gamla kuddar om bilen är utrustad med dem.
5

Spray broms på bromsoket, bromsskivan och närliggande komponenter och torka ned allt med en ren trasa. Ta av locket till bromsvätskebehållaren, belägen i motorrummet. Ta del av bromsvätskan med en spruta eller liknande verktyg.
6

flytta tillbaka till bromsoket. Komprimera kolven i tjocklek med en klämma. Placera en elektrod av klämman på kolven och den andra dynan på den yttre delen av bromsok. Dra åt klämman så att kolven dras in i bromsok tillräckligt långt för de nya, tjockare bromsbelägg för att passa över rotorn. Vissa modeller såsom VWs och Audi kräver ett speciellt verktyg som förvandlar och komprimerar kolven i bromsoket.
7

Installera de nya inre och yttre bromsbelägg i motsatt avlägsnande, se till att de installeras i korrekt orientering. Skjut bromsok och bromsbelägg över rotorn. Sätt tillbaka och dra åt skruvarna som håller bromsoket på. Sätt tillbaka clipsen bromsbelägg om ditt fordon använder dem.
8

Upprepa ovanstående steg för den motsatta sidan av fordonet. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska till hela märket och installera locket. Pumpa bromsarna tills bromspedalen känns fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126528.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.