Mustang Styrstag Removal

Ford Mustang använder gemensamma kuggstångsstyrning styrmekanism för att vrida framhjulen. Med kuggstångsdrivna styrning, är dragstänger kopplade till drevet och driva ett hjul ut och dra den andra i för svarvning. Även om mycket robust och tålig, kommer dragstänger slitage och ibland misslyckas från användning. Med svänger i varje ände för att fästa hjulnavet och drev, det finns många ställen slitage, friktion och kompression krafter kan utmattning av metallen. Förberedelse

Även slitage och brott är de vanligaste orsakerna till att den Mustang dragstänger, andra orsaker kan förbättra köregenskaper och bara göra ponny bilens underrede ser mer sportig och aggressiv. Byte av dragstång inte är ett komplicerat projekt, men det kräver ett par speciella verktyg: en pallbock att säkra bilen från marken utan ett hjul och en kil verktyg (eller mejsel eller tung skruvmejsel) för att bända slips bar från dess hjulnavet svänga.
Wheel Removal
p Det är bäst att arbeta på ett styrstag i taget. Om du har tid och utrustning för att lyfta och säkra hela fronten, sedan arbetar runt bilen är möjlig. Börja med att höja Mustang fronten med ett däck domkraft och säkra bilen på en pallbock. Däck uttag enbart är inte tillräckligt stabila för att hålla bilen medan du är uppslitande, yanking och skaka bilen under arbetet. När bilen är förhöjd bort de fem muttrarna (de "muttrarna") som håller hjulet på navet. Ta av hjulet och ställ den åt sidan.
Hjulnav

Demontering av dragstång kräver inte någon ytterligare nedmontering. Du kan kringgå hjulnavet, bromsar och drivknut. Vrid ratten så att baksidan av hjulnavet utsätts: höger dragstång, sväng hjul kvar, för vänster sida, vrid hjulen åt höger
Styrstag Removal
<. br>

Mustang styrstaget innehas av en sprint igenom i mitten och en bult ner genom hjulnavet fästet. Bara bryta sprinten - det inte går att återanvända. När stiftet är ute, använd en hylsnyckel eller luft hammare för att ta bort skruven.

Med slutstycket avlägsnats använda en kil vid behov verktyg för att bända slutet styrstag loss från fästet. Sätt i kilen i springan mellan stången och fästet, och slå den med en gummiklubba. Parallellstaget dyker rätt off.

Ta bort sprinten och bulten där dragstången fäster drevet. Eftersom den ena änden av dragstången är gratis, kan du flytta helt enkelt fram och tillbaka för att frigöra det utan att använda kilen och hammaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126510.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.