Vad är en Rocker panel på en bil?

Den rocker panel är den lägsta kroppen panelen på sidan av bilen som ligger mellan de två wheelwells. I de flesta bilar, är bara kanten av rocker panel syns när dörrarna är stängda eftersom det stöder botten av dörren. Den rocker panel kan innehålla tillverkarens logotyp och brukar poleras för estetik. I lätta lastbilar, kan det fungera även som ett steg för att underlätta lättare inträde i fordonet. Strukturellt stöd

rocker panel är placerad längs sidan av bilen, det mesta är dolt under dörren när dörren är stängd. Vippan panelen är den yttre kanten av på bilens underrede och ger strukturellt stöd till fordonet. Det stöder också dörren, eftersom dörren vilar på rocker panel, medan stängdes. Om du någonsin har kört i flera timmar med en armbåge trycka mot dörren, ska du tacka rocker panel på din bil för stöd.
Säkerhet

Tidigare bilar , särskilt tyngre modeller från 1930-talet och 1940-talet, hade en tendens att böja i mitten i främre bakifrån. Sedan två eller fyra hål måste skäras ut från kroppen i en typisk bil - för att göra plats för dörrarna att passa in - ingenjörer har svårt att bygga upp tillräcklig strukturell styvhet. Den rocker panel spelar en viktig roll här, eftersom det motstår skrynkling av strukturen och ger stöd till underredet av fordonet. Addera ditt visuella intryck


Due vare sitt läge är rocker panel som inte omfattas av mattan eller läder som fodrar mest invändiga ytor på en bil, därför har en blank, polerad yta. Det används ofta för att maximera visuella intryck av fordonet, och inredningsarkitekter gillar att placera logotypen på tillverkaren eller bokstavera bilens modellnamn på rocker panel. Vissa eftermarknaden rocker paneler är belysta för ytterligare visuell påverkan.
Easy Access

rocker panel kan nås enkelt genom att helt enkelt öppna dörren. Det är inte dold under många lager av omslag, utrustning och ledningar som de flesta av bilens komponenter och är därför lätt att ändra. Både visuellt anpassa ett fordon och att ersätta de gamla, rostiga eller slitna original, rocker paneler är en av favorit stycken för entusiaster att byta in sina egna garage.
Entry Assistance

lastbilar och stadsjeepar är rocker panel används ofta som ett steg för enkel åtkomst till fordonet. Som lastbilar och stadsjeepar är relativt hög, gör detta läggs steg i processen kommer in i fordonet lättare. För att stödja vikten av passagerare tusentals gånger under fordonets livslängd, rocker paneler på dessa större modeller är större och kraftigare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126508.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.