Hur man reparerar en Serpentine Belt på en 2001 Nissan Altima

The Serpentine bältet på framsidan av Altima motorn stängs alla tillbehör inklusive generatorn, vattenpump och styrservo pump. Bandet är inte justerbar och använder en automatisk spännare att kompensera för slitage och stretching. När bältet på 2001 Nissan Altima börjar att bära, kommer den sträcka och kan glida på remskivorna. Bandet kommer att bli ineffektiva och halka orsakar värme att försvaga fläckar i gummi som så småningom kommer att misslyckas. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och hitta den negativa änden batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten med en nyckel, ta sedan bort batterikabeln från batteriet.
2

Leta remspännaren på framsidan av motorn. Spännaren är på passagerarsidan och ungefär halvvägs ner på framsidan av motorn.
3

Placera en skiftnyckel på bulten som går genom centrum av spännhjulet på spännaren beväpna och vrid spännaren moturs eller dra upp på skiftnyckel för att lossa bältet. Ta bort remmen från remskivorna och ta bort den från motorrummet. Vrid spännaren medurs och låt den vila i det fria armposition.
4

Montera den nya remmen runt alla remskivor på motorn i samma routing som den gamla remmen, vrid spännaren moturs med din nyckel och skjut remmen över spännaren s spännhjulet. Vrid spännaren medurs, bältet kommer att strama åt när du går. Tvinga inte spännaren. När det tar stopp, lämna den där den är.
5

Ta bort nyckeln ur spännaren, sedan installera den negativa änden batterikabeln på terminalen på batteriet. Dra åt bulten med en skiftnyckel och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126502.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.