Ta bort och ersätt den kyltermostat i en 2001 BMW 325I

Den 2001 BMW 325i är en del av den fjärde generationen av BMW 3-serie, även kallad E46 generation bilar. Om termostaten på en 325i börjar svika, kan den fastna i öppet läge, i vilket fall att motorn kommer att ta längre tid än normalt att värma upp och kan köra alltför kallt på motorvägen hastigheter. En dålig termostat kan också orsaka att motorn överhettas. Byta termostaten på en 325 är relativt okomplicerad. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
Skruvmejsel
Ny termostat
Ny termostat packning
Container att fånga gamla kylvätska
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Använd en domkraft för att lyfta fram i BMW. Ta stänkskyddet under motorn. Detta hålls på med skruvar och plastpluggar som tas bort för hand. Slå på tändningen, ställa värmaren till 91 grader och ställ in fläkten på låg hastighet. Detta kommer att få kylvätskan ur värmeelementet.
2

Leta kylaren påfyllningslocket i motorrummet och lossa luftningsskruven med en skruvmejsel. Se till att du låta bilen svalna tillräckligt om den körts nyligen.
3

Lokalisera och ta bort de två blå radiator skruvar ligger direkt nedanför där kylaren påfyllningslocket ligger. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggarna och dränera dem en i taget. Sätt tillbaka skruvarna kylarens avtappningsplugg. Ta bort 13-millimeters motor plug blockera avloppet, belägen på passagerarsidan av motorblocket nära framaxeln, och tappa ur kylvätskan i behållaren. Placera en ny bricka på avloppet bulten och lägger tillbaka den i blocket, dra åt den till 18 ft /lbs med en momentnyckel.
4

Ta intaget kanalisation genom att försiktigt bända upp de tre plastnitar som håller den till toppen av kylaren. Ta hals luften rutan genom att trycka på de två vertikala sidorna av kanalisation ihop och dra bort det.
5

bort kablarna som går till kylarfläkten och T25 Torx skruven som håller fläkten vidare. Ta bort plasten nit på förarsidan med en skruvmejsel. Ta bort fläkten genom att dra den rakt upp och ut.
6

bort kabeln som går till termostaten. Använd en 13-millimeters uttag för att ta bort skruven på den övre högra delen av termostaten. Använd en 10-millimeters uttag för att ta bort de tre skruvarna på toppen och botten av termostaten.
7

bort de övre och undre kylarslangar från motorblocket. Lossa termostaten. Rengör ytan där termostaten packningen är installerad så det finns ingen packning material kvar.
8

dit den nya termostaten med 13-millimeters skruv och de tre 10-millimeters skruvar. Använd en ny packning när du installerar termostaten. Dra åt bultarna till 7 Ib /ft. Installera om kylarslangar. Montera fläkten och intaget kanalisation. Fyll på systemet med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126492.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.