Vad är syftet med den Spjällhus?

Före 1980 bestod det vanligaste sättet att styra luft och bränsle som trädde en motor av en förgasare monterad på toppen av ett insugningsrör. Eftersom tekniken förbättras och utsläppsnormer åtdragna, blev bränsleinsprutning standard som används på grund av dess förbättrade effektivitet och förmåga att bättre kontrollera utsläpp av föroreningar. Bränsleinsprutning är ett system som använder ett spjällhus i syfte att reglera bränsle och luft in i motorn. Luftflöde

spjällhuset är ansvarig att kontrollera mängden luft som strömmar in i en motor. En ventil är monterad inuti öppningen av spjällhuset som öppnar och stänger beroende på input från föraren anbringas genom gaspedalen. Då gaspedalen trycks ned, öppnar ventilen, så att luft kan komma in i motorn. När gasen pedalen släpps, stänger ventilen, vilket minskar mängden av luft som kommer in i motorn.
Ordning

Throttle organ mottar luft från ett aggregat som innehåller ett filter som renar luften och direkt denna luft i insugningsröret. Den insugsgrenröret blandar sedan luften med bränslet och leder denna blandning till individuella cylindrarna i motorn där blandningen bränns. Vissa fallspjällhusen fungerar på olika sätt, de blandar luft och bränsle på egen hand och leverera den direkt till cylindrarna genom rör som kallas löpare
Volym

Throttle. organ har elektriska komponenter kallas Luftmassemätare sensorer monterade inuti den meningen volymen av luft som kommer in i motorn. Dessa sensorer sänder information om mängden luft som detekteras till fordonets dator, som justerar mängden bränsle adderas till den inkommande luften att vidmakthålla ett lämpligt bränsle-till-luft-förhållandet för korrekt förbränning i motorns cylindrar.

gasspjällsläge

Throttle kroppar innehåller en sensor som övervakar positionen för den ventil som styr luftflödet och den hastighet med vilken den öppnar. Detta gör att datorn att notera läget av ventilen och hjälper datorn att bestämma den rätta mängden bränsle för att lägga till den inkommande luften. Gasspjällssensorn noterar också när ventilen öppnas snabbt, vilket gör att datorn för att lägga mer bränsle till den inkommande luften, vilket förbättrar gasrespons och acceleration.
Fuel

På vissa typer av fallspjällhusen är bränsleinsprutarna monteras direkt innanför spjällhuset. När luften kontrollerar ventilen öppnas, bränslet sprutas av en injektor monterad i spjällhuset direkt in i den inkommande luftströmmen. Denna blandning av luft och bränsle riktas sedan genom spjällhuset in i intaget löpare, där blandningen levereras till cylindrarna och brändes. Vissa system har en separat spjällhus och injektor för varje cylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126480.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.