Gör suffletter behöver bytas?

Tappa upp på en cabriolet och går ut för en enhet på en fin, solig dag kan vara en en mest glädjande upplevelse. Det är därför konvertibler är så populära. Den andra sidan av myntet kan vara en fuktig, dragig och obekväma ride om bilen körs med toppen uppåt när toppen är skadad. Oavsett om du behöver byta ut toppen på en konvertibel bil beror på några olika faktorer. Slitage och Exponering

Om bilen i fråga är garaged regelbundet och inte drivs i elementen och om toppen behandlas med största omsorg, kan det aldrig behöva bytas ut. Å andra sidan är om bilen får stå i elementen för långa perioder med toppen uppåt och toppen inte sköts ordentligt, det mer än sannolikt kommer att behöva bytas ut. Om den används regelbundet, kommer de flesta konvertibler måste ha toppen bytas någon gång.
Skador som kräver ersätter

För att upprätthålla om värdet av fordonet, den Överst på en cabriolet bör bytas om det blir sönderriven, förstörts eller extremt missfärgade. Om toppen har hål eller revor i det, det kan inte bara göra körupplevelsen obehagligt eftersom elementen inte kommer hållas utanför fordonet ordentligt, men det kan också orsaka skador på inredningen. I genomsnitt, vinyl toppar varar från tre till fem år medan duk toppar kan pågå från sju till 10 år.
Förlänga livet på en sufflett

Det finns några saker som kan göras för att öka livslängden på toppen på din cabriolet. Undvika sänkning toppen när det är mycket kallt. Om bilen har suttit i ett kallt garage med toppen upp, parkera den i solen ett tag så att materialet blir mjukt och smidigt. Detta minskar risken för toppen sprickbildning eller sönderrivning när den sänks. Sänk och höj upp långsamt och försiktigt för att minimera risken för att skada det, och se till att det inget är slitna gummitätningar i taket mekanismen, vilket kan leda till ren metall av mekanismen för att riva upp. Toppen bör rengöras och konditioneras regelbundet för att minska färgning, missfärgning och minimera risken för toppen uttorkning.
Byte

Byta toppen på en cabriolet är en inblandade process som kan ta en utbildad tekniker 10 timmar eller mer att slutföra. Jobbet innebär särskilda verktyg och kunskap för att korrekt utföra och för toppen att kunna fungera fullständigt. Nya toppar kosta allt från $ 300 till mer än $ 1000 - inte inklusive kostnaderna för installationen - beroende på märke och modell bil som toppen är avsedd för Addera
. .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126474.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.