Hur du ändrar en Serpentine Belt på 1990 K5 Blazer

Den 1990 Chevy K5 Blazer använde en serpentin bälte på framsidan av motorn att vända tillbehören. Bältet är räfflade på ena sidan och slät på den andra, så routing är kritisk, eftersom vissa av remskivorna är räfflad och några smidig. Om bältet är på fel, skador på bältet, kommer motorn och tillbehören förekomma. Replacement serpentin bälten finns tillgängliga från de flesta auto-delar butiker eller via Chevy återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
1/2-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Lägg den åt sidan, isolera den från batteriet
2

Lokalisera serpentin-remspännaren överst, framsidan av motorn,. Det är i centrum, mellan huvudena. Leta reda på en halv-tums fyrkantigt hål i armen av spännaren och infoga en 1/2-tums bar enhet brytare i hålet.
3

Vrid spännaren moturs för att frigöra spänning på bältet. Ta loss remmen från motorn och släng den. Vrid spännaren tillbaka medurs och låt det stanna i hemmet läge för nu.
4

Installera den nya Serpentine belt på alla remskivorna utom spännaren. Det är en skiss på en dekal placerad på kåpan eller radiator stöd under huven som visar vägen för bandet. Se det behövs för att säkerställa att du rutten bältet ordentligt.
5

Vrid spännaren moturs, skjut remmen på spännaren och vrid spännaren medurs, ta bort Bältet. Avlägsna breaker bar från sträckaren, lyft ut från motorrummet.
6

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet, dra åt bulten med en skiftnyckel och stäng huven.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126469.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.