Hur man byter en bromsslang på en bil

När de blir äldre, kan bromsledningarna på en bil blir spröda och spruckna. Om de misslyckas, kan det leda till en katastrofal situation för de åkande i bilen på grund av fel på bromsarna. Bromsledningar ska kontrolleras regelbundet och bytas ut vid behov. Detta kan göras genom en professionell mekaniker eller en behörig helg mekaniker med rätt verktyg. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Däck järn
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Brake Cleaner Review trasor Shop
Linje skiftnyckel
bromsvätska
Byte bromsledningen
Visa fler instruktioner
1

lyfta fordonet med en domkraft i hörnet där du kommer att byta bromsledningen. Sänk den på en pallbock. Med en rörtång, ta bort hjulet och ställ den åt sidan.
2

Avgör var bromsledningen kommer ut av den hårda linje som går till broms huvudcylinder på ena änden och där den går in i tjocklek i andra änden. Rengör bromsledningen och omgivande områden noggrant med broms renare och torka ned allt med en trasa. Spraya genomträngande vätska på de beslag bromsledningen att underlätta borttagningen.
3

Lossa muttern som håller bromsledningen till bromsok eller den korta hårda linje som går till oket. Använd en linje skiftnyckel för att lossa muttern där bromsledningarna är bultade vid konsoler vid varje av linjerna. Om det finns en låsmutter, använda en annan nyckel för att lossa låsmuttern genom att hålla den andra muttern fortfarande med raden skiftnyckel. När båda ändarna av linjen är gratis, ta bort raden från bilen.
4

Installera nya bromsledningen i omvänd för flytt. Placera ledningen i fästet dra åt muttrarna som håller den på plats. Gör detta på vardera änden av bromsledningen. Dra åt hårdvaran försiktigt för att undvika korsgängning.
5

Lufta bromsarna enligt tillverkarens anvisningar. Detta innebär vanligtvis placering av en gummislang från avluftningsventilen på bromsoket i en behållare med bromsvätska. Spricka öppna avluftningsventilen och har någon pumpa bromsarna för att rensa luften från ledningen in i behållaren. Dra åt avluftningsventilen när endast bromsvätska kommer ut. Sätt tillbaka hjulet på och sänka bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126466.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.