Bilmekaniker Explained

Automotive teknik används av miljoner, men förstås av några få. De grundläggande mekanik är inte svårt att förstå, men eftersom bilarna blir mer komplexa, blir det allt svårare för ägarna att arbeta på sina egna bilar. För det senaste århundradet, har praktiskt taget alla bilar varit drivs med förbränningsmotorer bensindrivna. Inför ökande oron över föroreningar och klimatförändringar, är ny teknik införs som kommer att driva bilar på ett mindre destruktivt sätt. Bränsle

flesta bilar drivs med bensin, en mycket brandfarlig petroleumderivat. Bensin lagras i bensintank, och det kommer in i motorn vid förgasaren, i många modeller. I förgasaren är bensinen blandas med luft för att göra det mer brandfarligt, och skickas till cylindrarna.
Motor

flesta motorer drivs med fyra, sex eller åtta cylindrar. Varje cylinder har en kolv tätt monterade in den. En brännbar bensin blandningen kommer in i cylindern under kolven, där det antänds och tvingar kolven utåt med stor kraft. I en fyrtaktsmotor, de fyra stegen att cylindern går igenom är induktion (bränslet införs i cylindern), kompression (bränslet komprimeras av kolven i cylindern), tändning (bränslet antänds, trycka på kolven utåt), och emission (det använda bränslet sprutas ut från cylindern).
Transmission

Kolvarna är anslutna till en serie av stänger och kugghjul som är förbundna vid den andra änden till hjulen på bilen. När kolven drivs utåt av den tändande bränsle, tvingar den hjulen att vända och att framdriva bilen framåt. En bil kan drivas med bara dess bakre två hjul, bara dess främre två hjul, eller alla fyra hjul. Fyrhjulsdrivna bilar används för tuff terräng och svåra förhållanden.
Bromsar

Bromsar används för att stoppa en bil genom att applicera tryck på hjulen. Bromsar är aktiveras av en pedal att föraren trycker med foten. Bromsar finns i två varianter: skivbromsar och trumbromsar. Skivbromsar fungerar när ett bromsbelägg trycks mot en skiva som är ansluten till hjulet. Trumbromsar är liknande, men trycket appliceras genom en dyna inuti trumman.
Ny teknik

bilar som drivs med el, har propan och väte utvecklats som alternativ till bensin. Toyota Prius, en hybridbil som går på bensin och el, är en av de mer framgångsrika bil i denna nya marknad. Många stadsbussar körs på vätgasdrivna bränsleceller, och inte har en förbränningsmotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126459.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.