Hur man bibehåller en 5,0 liters 1996 Ford F150

Ford erbjöd 5,0-liters (5.0L), V8-motor som tillval på 1996-modellen år F-150 lastbil. Den 5.0L motorn kräver regelbundna underhållet att fungera som väntat. Oljebyten och förändringar kylvätska ersätta vitala motor vätskor som slits ut på grund av att värma nedbrytning och föroreningar. Filter begränsar med uppbyggnaden av partiklar de är avsedda att fånga. Bälten och slangar slits ut från värme nedbrytning och försvagas med tiden. Dessa komponenter måste bytas ut för att bibehålla 5.0L. Saker du behöver
10W-30 motorolja
Oljefilter
Bränslefilter
Luftfilter
Kylvätska
Positiv vevhusventilation (PCV) ventil
Tändstift

Visa fler instruktioner
1

Byt olja och oljefilter var 5000 miles eller sex månader, vilket som kommer först. Motorn rymmer fem liter 10W-30 olja. Oljefiltret ser ut som en metallkanister monterad på förarsidan av motorn.
2

Byt bränslefiltret och inspektera kyl-systemets slangar var 15.000 miles. Bränslefiltret ser ut som en liten cylindrisk kapsel monteras in-line mellan bränslepumpen och förgasaren. Kylningen-systemets slangar ansluter till kylaren - en på ovansidan och en på undersidan - och är av stor diameter jämfört med de andra slangarna. Leta efter sprickor i slangarna. Kläm ihop slangarna när motorn är kall och det finns inget tryck i kylsystemet. Bra slangar känns enhetligt fast. Dåliga slangar kännas seg eller har mjuka fläckar där den inre väggen av slangen bryter ner.
3

Byt motorns luftfilter och ändra gröna kylvätska var 30.000 miles. Luften-filterhuset innehåller luftfiltret. Huset är monterat på förarsidan av motorrummet bakom vindrutan-bricka reservoar. Blanda den nya motorn kylvätska 50-50 med vatten för att skydda motorn till minus 35 grader Fahrenheit.
4

Byt positiv vevhusventilation (PCV) ventil och inspektera tillbehör drivremmar, bränsleledningar och evaporativ slangar vart 60.000 miles. Lokalisera PCV-ventilen monterad på passagerarsidan av motorn framåt av brandväggen. Inspektera drivremmar, ledningar och slangar för sprickor eller tecken på skador och försämring.
5

Byt tändstift var 105,000 miles. Följ stora tändstift trådar från distributören till lokalisera pluggar - fyra på varje sida av motorn. Distributören monteras på mitten av motorn mot framsidan och har nio stora ledningar anslutna till toppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126450.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.