Hur man byter bränslefilter på en 2002 Pontiac Grand Prix

Den Pontiac Grand Prix använder en in-line bränslefiltret som rensar ut skräp och sediment som flyter genom bränsleledningen. Filtret kan bli igensatta med sediment och detta kommer att göra att bilen fungerar dåligt. Byte av bränslefilter kommer att öka din körsträcka och förbättra din motorprestanda. Saker du behöver
Chock
skruvmejsel
Rags
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats Sida 2 halvmåne skiftnycklar
dräneringskärlet
Ny bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Park Grand Prix på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Chock bakhjulet för att förhindra att bilen rullar baklänges.
2

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Koppla bort den negativa batteripolen med en skiftnyckel. Batteriet kommer att vara placerad på framsidan av motorrummet. De negativa kablarna kommer att vara svart och representeras av "minus"-tecknet (-). På batteriet Addera 3

Lokalisera Schrader ventil på bränslefördelningsröret. Det ser ut som samma typ av ventil du använder för att tillämpa luft till dina däck. Bränslet järnväg skena är belägen ovanför ventilkåpor. Släpp trycket i bränsleledningen genom att trycka på en vanlig skruvmejsel mot mitten av ventilöppningen. Torka bort eventuellt bränsle som spills på motorn med en ren trasa.
4

Höj framför bilen med en domkraft. Höj det tillräckligt hög att glida pallbockar under axlarna på båda sidor av bilen. Sänk bilen till jacket.
5

krypa under bilen och leta reda på bränslefiltret på förarsidan. Filtret är monterat längs Grand Prix ramskena. En skiftnyckel på den stora muttern runt bränslefiltret
6

Place. Håll den stora muttern med skiftnyckel och lossa mindre muttern bredvid. Dra bränsleledningen ut ur filtret. Vissa bränslen kan hälla ut så det är bäst att ha en liten dräneringskärlet att fånga den.
7

Pressa plastclips på inloppet raden av bränslefiltret och dra linjen från bränslefiltret . Låt bränsleledningen att hänga över dräneringstråget att fånga upp eventuellt överskott av bränsle.
8

Lossa bränslefiltret fäste med en hylsnyckel. Muttrarna är placerade på framsidan av filtret. Det gamla filtret ur av monteringskonsolen
9

Slide. Placera det nya filtret i hållaren.
10

Dra fästet på ramen järnväg med en hylsnyckel. Se till att pilen pekar mot framsidan av fordonet. Pilen anger bränsleflödet.
11

Thread utloppsledningen på filtret med händerna. Dra linjen till filtret med skiftnyckel. Håll muttern på filtret med en annan skiftnyckel.
12

Skjut inloppsledningen på filtret. Linjen kommer att låsa när det har drivit på tillräckligt långt.
13

Hissa upp bilen framifrån med uttaget. Ta domkraften bort från bilen. Sänk bilen till marken.
14

Anslut minuspolen till batteriet. Dra batterikabeln till terminalen med en hylsnyckel.
15

Vrid startnyckeln till startläge. Lyssna efter bränslepumpen att engagera sig. Bränslepumpen kommer att pågå under fem sekunder och släcks sedan. Att låta bränslepumpen att köra innan bilen kommer statsminister det.
16

Vrid tändningsnyckeln för att starta bilen. Fordonet kan ta några sekunder längre tid att starta. Förseningen beror på att luft i ledningarna och bränslet måste pressa ut luften ur ledningarna. Låt bilen på tomgång i fem minuter. Titta efter läckor runt bränslefiltret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126437.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.