Organic Vs. Halvmetalliskt Bromsbelägg

Det finns markanta skillnader i föreningarna och stoppa förmåga av organiska och semi-metalliska bromsbelägg, enligt bilmekaniker Austin C. Davis. Organiska och semi-metallisk broms föreningar har olika applictions och en dyna bör aldrig användas som en direkt ersättning för en annan eftersom de är utformade för olika ändamål. Asbest var en gång förbjuden, och många mekaniker tror asbest broms materialet fortfarande är förbjudna av den amerikanska regeringen, men detta är inte fallet. Organic Compounds

Organiska bromsbelägg saknar metalliska material, Davis rapporter. Organiska bromsbelägg består av olika kombinationer av mjukare icke-metalliska material och innehåller asbest. Davis rapporterar att organiska bromsbelägg inte är så stor utsträckning som semi-metalliska kuddar.
Semi-metallföreningar

Semi-metalliska bromsbelägg har små bitar av "metal spån i stället för asbest material [som var en gång] förbjudits av den amerikanska regeringen ", säger Davis. Dessa kuddar skapar en hårdare, långvarigare pad, men ofta orsakar broms buller eller skriker att de flesta förare finner irriterande.
Organic bromskraft


Med deras mjukare material, organiska slitas snabbare och, enligt Davis, är osäkra för större fordon, eftersom dynorna inte har bromskraft som krävs för att stoppa ett effektivt sätt. Organiska kuddar är endast för användning i fordon som de var avsedda för.
Halvmetalliskt bromsförmåga

Davis hävdar att semi-metalliska kuddar, till skillnad från organiska pads, "har stor bromskraft och har en lång livslängd. " Han erkänner att dessa kuddar är mer benägna att göra buller men. Det är dessa egenskaper som gör att arbeta med nya semi-metalliska material bromsbelägg svårt för mekaniker, särskilt nu när tystare asbest kuddar blir förhärskande i branschen igen.
Asbest Broms Issue

1986 US Environmental Protection Agency började ett förbud mot asbest bromsbelägg material som skulle ha lett till ett totalförbud av materialet från 1996, enligt auto experter på AA1Car.com. Detta förbud välte på grund av att antalet amerikaner skulle lägga ut arbete, men var asbest OSHA begränsningar placeras sedan på auto mekanik att rengöra och avyttra asbest bromsdamm ordentligt för att skydda deras hälsa och hälsan hos anställda och kunder. Asbest är ett skadligt cancerframkallande då luftburna, och bromsdamm är lätt luftburen. Det är därför de flesta auto mekanik föredrar att inte arbeta med asbest kuddar, också, många mekaniker fortfarande tror asbest är förbjuden av den amerikanska regeringen Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126436.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.