Hur man installerar skivbromsklossar

Som regelbundna tune-ups, ändra bilens bromsbelägg är en oundviklig faktum bilägande, men lyckligtvis bromsbelägg inte behöver bytas så ofta som en motor olja gör. De flesta bromsbelägg vara allt från 15.000 till 50.000 miles eller mer innan de kommer att behöva bytas ut, men den siffran påverkas av många kriterier, från kvaliteten på bromsbeläggen till hur aggressivt fordonet körs. På grund av det faktum att belägg-proceduren kan variera kraftigt från bilmodell till bilmodell, rekommenderas (men inte nödvändigt) att du använder en verkstadshandbok som hjälper dig att ändra dina bromsbelägg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2 eller 4) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Brake Cleaner Review Rags
Vajerlängd
Nya bromsbelägg
C-clamp
Broms-bromsok kolv verktyg (för vissa modeller)
Visa fler instruktioner
1

Lossa hjulbultarna som fäster din fordonets hjul till hubben med en lug skiftnyckel eller en hylsa och ett spärrskaft. Lyft bilen med en domkraft eller fabriken uttaget. Även om du kan använda en fabrik jack, är det enklare och säkrare att använda en tyngre plikt domkraft. Ta bort hjulen och ställa dem ur vägen.
2

Rengör bromsskivan, till bromsoket och närliggande delar med en ren trasa och broms renare bort all olja och löst skräp. Renlighet är väldigt viktigt när man utför en broms jobb.
3

bort broms-bromsok bultar, som är placerade på sidan av bromsok mot hjulhuset på toppen och botten av bromsoket. Använd rätt storlek uttaget eller Allen bit (om oket är fäst med en Allen bult) för att ta bort skruvarna.
4

Skjut bromsok från rotorn. Medan du arbetar, stödja bromsok med en bit ståltråd bunden till en närliggande suspension bit så att den mjuka bromsledningen inte är skadad. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. De kan även fortfarande vara fast på rotorn, i vilket fall ta bort dem från rotorn. Vissa äldre bilar använder stift som går igenom oket och dynan att behålla dynan. Ta bort stiften om fordonet använder dem. Ta bort eventuella kablar för Bromsbeläggslitaget sensor också. Rådfråga din verkstadshandbok för just din bil.
5

Dra bromsen-bromsok kolv med en C-klämma för att ge tillräckligt utrymme för de nya bromsbelägg att glida över rotorn. Placera en elektrod av klämman på kolven och den andra på utsidan av bromsok och dra åt klämman tills kolven är indragen. Innan du gör detta, öppna locket till bromsvätskebehållaren (i motorrummet) och ta en liten mängd av vätskan med en spruta eller kalkon Baster så att vätskan inte rinner från pressning på kolven. Obs: de bakre bromsok på vissa modeller (VWs och Audi till exempel) kräver ett speciellt verktyg för att dra in kolven. Verktyget pressar och vrider kolven samtidigt att dra tillbaka det och finns tillgänglig online.
6

Rengör bromsok och bromsrotorn igen med broms renare. Montera de nya bromsbeläggen i omvänd borttagning. Återanslut Bromsbeläggslitaget sensor om fordonet använder ett. Skjut bromsok över rotorn. Montera och dra åt bromsok-fästbultarna. Upprepa ovanstående steg för de återstående hörnen på fordonet. Byt hjulen och sänk bilen till marken. Fyll Bromsvätskebehållaren med vätska om det behövs och sedan pumpa bromspedalen tills den känns fast igen. Kör bilen och utföra flera släta men snabb hållplatser från 50 eller 60 mph att bryta i nya kuddar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126431.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.