Marine Batteri Vs. Bilbatteri

Att förstå skillnaden mellan havs-och bilbatterier, är det bra att veta hur laddningsbara blybatterier är konstruerade. Blybatterier har en matris med två olika former av blyplattorna, nedsänkt i utspädd svavelsyra. Den kemiska reaktionen av elektrolyten med blyplattorna skapar en elektrisk laddning, som lagras i batteriet. Batteri plåttjocklek är en indikator på den ansökan för vilken batteriet är bäst lämpad. Plåtstorlek

Laddningsbara blybatterier indelas i två kategorier. En typ är startbatterier, används i bilar, och den andra typen är djupcyklingsbatterier, som ofta används för att ladda solenergisystem. Bilbatterier eller startbatterier har mer blyplattor än djupurladdningståliga typer, men plattorna är mycket tunnare. Djupurladdningsbatterier har färre plattor, men plattorna är tyngre och tjockare. Marina batterier är hybrider och hamnar någonstans däremellan, liknar bilbatterier, men med något tjockare plåtar.
Spänning

Liknar bilbatterier, de flesta marina batterier leverera 12 volt likström. Bilbatterier är klassade i veva ampere (CA) eller kalla ampere startkapacitet (CCA) medan marina startbatterier kan ha en marin veva amp (MCA) betyg. Kvalitet djupt cykeln marina batterier har en reservkapacitet (RC) betyg som visar hur länge batteriet kommer att fungera innan de förlorar makten. Marina batterier är också kapabla av mer frekventa och djupare urladdningar än bilbatterier.
Bilbatterier

Bilbatterier har ett större antal tunnare blyplattor än marin typ, så de släppa en hög initial ström för att snurra startmotorn och veva runt motorn. När motorn är igång, generatorns laddar batteriet för att driva lampor, AC /värmare, radio, etc. När bibehålls, kan bilbatterier pågå i åratal och laddas upprepade gånger. Däremot kan plattan skador uppstå om batteriet är urladdat mer än 20 procent av full kapacitet under en längre period, eller sitter i veckor utan att användas.
Marine Batterier
Marine batterier driva enheter såsom trolling motorer, lanternor och fisk Finders.

marina batterier är kraftigare än bilbatterier för att förhindra skador från skakningar och vibrationer som orsakas när en båt rider på vattenytan. Även kraftigare, de flesta marina batterier som inte är avsedda att släppas ut mer än 50 procent av kapaciteten, jämfört med djupcyklingsbatterier, vilket kan släppas 80 procent kontinuerligt, utan platta skador. Bra kvalitet djupt cykeln marina batterier rekommenderas för båtar utrustade med trolling motorer, radioapparater, länspumpar, lanternor, GPS /ekolod och andra elektriska apparater. Addera Safety

Oavsett om du arbetar med bil-eller marin batterier, försiktig vid hantering eller uppladdning. Blybatterier utgör farlig chock, brännskador och explosion, vilket är varför proffsen använder handskar och ansiktsskydd. Ett vanligt misstag är oavsiktliga stötar genom att kortsluta batteripolerna med metall nycklar eller smycken. Även mindre vanliga, är ett annat allvarligt problem brännskador från svavelsyra grund batteri explosion följd av felaktig laddning. Ventilation är mycket viktigt. När du arbetar med blybatterier, alltid söka professionell rådgivning, om du är osäker, hellre än att riskera skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126427.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.