Hur man ändrar tändkablarna i en 1994 Firebird

Om du har börjat få problem att starta din 1994 Pontiac Firebird, eller motorn stannar ut när du försöker accelerera, då är det dags att byta tändkablarna. De interna anslutningar kan lossna med tiden eller den yttre isoleringen skadas tillräckligt för att låta värmen från motorn att påverka integriteten av tråd kärna inuti. Du kan ändra tändkablarna i en 1994 Firebird i ca 20 minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Vit färg markör (fin spets)
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttern på den negativa batteripolen, och dra batterikabeln från den negativa inlägg. Detta säkerställer att det inte finns någon risk för att motorn startar när du byter tändkablarna.
2

Leta förpackningen tändspolen eller fördelarlocket på motorblocket. Om din Firebird har ett fördelarlös systemet, då du kommer att leta efter tändspolen pack ligger på den övre delen av motorblocket på passagerarsidan av motorn. Det är rektangulär i formen, och trådarna från tändstift ansluta till den i en enda rad. Om du har ett styrventilsystem, leta efter en runda plastlock på baksidan av motorblocket med tändstiftet kablar ansluten till den gemensamma jordbrukspolitiken. Det enklaste sättet att hitta är att antingen spåra en tändkabeln från motorblocket till locket eller spolpaketet
3

Arbete på en tråd i taget,. Tändstift är anslutna till specifika punkter på distributören eller tändspolen i en tändföljd som måste upprätthållas. Ta bort tråden från tändstiftet genom att ta tag den av boot (den tjockare delen av tråden som täcker änden av pluggen) och dra den av pluggen. Ta sedan bort kabeln från distributören eller tändspolens kontakt genom att ta tag i bagageutrymmet i den änden och dra det gratis.
4

Öppna din nya gnista set plugg tråd och separera trådarna. Hitta den tråd som matchar den du bara bort i längd och i form av bagageutrymmet i varje ände. Boots är vinklade olika beroende på vilken tändstiftet de är utformade för att nå (rak, 45 grader och 90 grader är vanliga former).
5

Tryck bagageutrymmet på den nya kabeln på utgången av tändstift och distributören eller tändspolens kontakt. Kontrollera att du har drivit det på tillräckligt långt genom att försöka vicka bagageutrymmet. Om det känns löst, ta bort den och tryck på den igen.
6

Upprepa dessa steg tills alla ledningar har bytts ut. Anslut den negativa batterikabeln till batteriet, stäng huven och starta 1994 Firebird.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126425.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.