Hur man byter en KIA Spectra Brake Pad

Kia Spectra har en ljus meddela dig när dina bromsar behöver bytas. Byta bromsbelägg på en KIA Spectra är inte svårt, men du måste vara något mekaniskt benägna. Hela uppgiften tar mindre än en timme och göra det själv kan du spara lite pengar. Saker du behöver
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Turkiet Baster
Mekaniker tråd
Tool OK9A4263001 (kan variera) katalog Jack
Jack står
bromsbelägg
Bromsvätska
Anti-gnissla produkt
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på plant underlag och dra åt handbromsen. Säkra fordonet genom att placera block bakom bakhjulen för att förhindra att fordonet rullar.
2

Lossa muttrarna med en skiftnyckel. Jack bilen upp och stödja fordonets front med pallbockar. Placera domkraften vid lyftpunkterna som sitter under rocker paneler.
3

Använda en kalkon Baster, hävert bromsvätskan från master-cylindern reservoar. Sifon tills det är ungefär en tredjedel.
4

bort hjulet från bromsok guide-pin bultarna med en platt skruvmejsel. Lyft bromsok från rotorn och avbryta bromsok från ramen med hjälp av mekaniker tråd.
5

bort bromsklossarna och spärrfjäder från bromsoket. Komprimera bromsok kolv i hålet med hjälp av verktyget nummer OK9A4263001.
6

Byt ut bromsbeläggen. Använd en anti-gnissla produkten på utsidan av bromsbeläggen. Var noga med att inte få något av detta på insidan av bromsbeläggen. Det kan skada dem som orsakar dem inte att fungera.
7

tillbaka spärrfjäder till bromsoket. Sätt tillbaka bromsok på plats på bromsok-fästet. Installera om guide-pinnbultar. Sätt tillbaka hjulen.
8

Lägg bromsvätskan. Starta motorn och pumpa bromsarna tre till fyra gånger.
9

provköra fordonet vid låga och måttliga hastigheter. Detta kommer att säkerställa att underhållet har utförts korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126422.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.