Hur Byt Audi Bromsbelägg

Audi är en tysk märke som är populärt i Europa samt i Nordamerika. Liksom alla high-end bil, kan en Audi bli dyrt att jobba på. Och medan vissa jobb definitivt bättre att den professionella Audi tekniker, kan vissa jobb göras av ägaren till en bråkdel av kostnaden, om de är beredda att kavla upp ärmarna och få sina händer smutsiga. Ändra ett Audis bromsbelägg är en sådan uppgift. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
Vajerlängd
Bromsrengöringsmedel
Rags Begagnad Audi broms-bromsok kolv Tool Review Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller hjulen på Audis nav. Du kan använda en socket och en spärr eller en rörtång. Lyft bilen med en kraftig domkraft och sänka den på pallbockar. Du kan stödja antingen den främre eller bakre delen av bilen på pallbockar eller du kan stödja hela bilen. Audi är tunga fordon, så se till att vara försiktig och även att använda högkvalitativa domkraften.
2

Finish tar hjulen av och ställ dem åt sidan där de inte skadas eller repas. Spraya bromsoket och rotor med broms renare och torka ned allt ordentligt med en ren, torr trasa.
3

Lossa och ta bort de två bromsok bultar placerade på baksidan av bromsok (vänd hjulet brunn) på toppen och botten. De flesta Audi använder en stjärna-formad bult, så använd rätt Torx bit och en socket. Du kan också behöva en breaker bar (en förlängning på spärr för extra vridmoment) för att ta bort skruvarna.
4

Ta bort bromsok från rotorn genom att skjuta bort det. Du kan behöva vinkla bromsok lite för att få kolven att dra tillräckligt för att oket att glida av rotorn. Stötta bromsok med en längd av tråd bundna till en närliggande upphängningskomponent så att bromsledningen inte skadas från vikten av bromsok medan du arbetar. Koppla bort kabeln för Bromsbeläggslitaget sensor.
5

Ta bort de gamla bromsbeläggen från rotorn eller från bromsoket. Beroende på vilken modell av Audi som du har, kan elektroderna bo med rotorn eller kan de fortfarande vara i bromsoket. Öppna locket till Bromsvätskebehållare, belägen i motorrummet. Använd en spruta eller en baster att ta bort en liten del av bromsvätskan så att det inte rinner när bromsok kolvarna är tillbaka för att ge plats för de nya dynorna.
6

Dra bromsok kolv i bromsoket genom att kila en träbit (eller i handtaget på en hammare) mellan kolven och den motsatta sidan av bromsok och trycka på kolven. Installera bromsbelägg i motsatsen till borttagning. Återanslut brake-pad wire slitagesensor om din Audi har en.
7

Dra den bakre bromsok kolv på nyare Audi med hjälp av en speciell tjocklek-kolv verktyg som passar i kolven och förvandlar den samtidigt som du trycker det i bromsoket.
8

tillbaka bromsok och de nya dynorna genom att skjuta bromsok över rotorn. Montera och dra åt bromsok-fästbultarna med hylsa och spärrskaft. Upprepa för de återstående hörnen på fordonet. Byt hjulen och sänk bilen till marken. Fyll Bromsvätskebehållaren med bromsvätska. Pumpa med bromspedalen tills bromsarna kännas fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126416.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.