Hur man använder en mätare vridmomentvinkeln

vridmomentvinkeln meter, eller vridmoment mätare vinkel, är utformade för att säkerställa att "täthet" bland fästen på en given komponent är lika. Vridmomentvinkeln mätare är kalibrerade i grader istället för foot-pounds av vridmoment. Skärpning av vinkel grader snarare än pounds vridmoment per fots bort alla fel som produceras av friktion i gängorna av fästelement. Det är lätt att lära sig att använda en mätare vridmoment vinkel genom att följa några enkla procedurer. Saker du behöver
Fastener (mutter eller bult som skall dras åt) katalog Momentnyckel
vridmomentvinkeln meter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera specifikationerna av fästanordningen som ska dras åt för att bestämma rätt åtdragningsmoment värde som kan användas för just din applikation. Värdet normalt citeras i fot pounds. Kontrollera sedan att se vad de korrekta vridmomentvinkeln specifikationer för att fästanordningen (om de får). Felaktig momenttillämpning kan skada enheten du arbetar på.
2

Drag fästanordningen till den ungefärliga specificerat vridmoment med en vanlig momentnyckel. Montera mätaren vridmomentvinkeln över huvudet på fästanordningen, och placera den standard momentnyckel ovanpå belastningsvinkeln mätaren.
3

Vrid standard momentnyckel angivet antal grader som anges för fästelement. Belastningsvinkeln mätare kommer att berätta detta. Titta på momentnycklar noga för rätt mängd examina som ska tillämpas. Sluta momentdragning när detta värde uppnås. Om andra fästen krävs för din ansökan, se till att dra åt dem så nära som möjligt till samma vridmoment och vridmoment vinkel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126413.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.