Hur man målar en bil Radiator

Radiatorn i bilen är en viktig del av kylsystemet som ser till att motorn får en ständigt återcirkuleras tillförsel av kylmedel. Som radiatorer ålder, kan färgen bli bleka och tråkiga ifrån i de varma, smutsiga gränsområdet av motorrummet. Detta, i sin tur, kan göra ditt motorrum ser värre för slitage. Måla en bil kylare är en enkel process, men att göra det ordentligt innebär att radiatorn måste tas bort från fordonets motorrummet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Behållare för dränerade Wire kylvätska
borste
rengöringsmedel kommenterar: Mineral sprit
Shop trasor
Radiator måla
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Denna procedur varierar beroende på vilken modell av bil men vanligtvis innebär att öppna ett avlopp som ligger i botten av radiatorn. Tappa av kylvätskan i en lämplig behållare och antingen kasta den eller behålla den för återanvändning.
2

bort kylaren från motorrummet. Radiatorn är bultad i motorrummet, men hur den är installerad kommer att variera kraftigt beroende på modell. Konsultera en verkstadshandbok för din bil eller undersöka hur radiatorn installeras för att avgöra hur man tar bort det. Du kommer också att behöva ta bort eventuella kylvätskeslangarna som fäster till radiatorn. Addera 3

Skrubba utsidan av kylaren med en stålborste och en renare som Simple Green. Torka radiator med en trasa. Eftersom kylaren är ur bilen, är detta också ett bra tillfälle att ta det till en radiator butik och få det inspekteras och trycktestas för läckage. Radiatorn butiken kan också åtgärda eventuella böjda kylflänsarna på kylaren vid behov.
4

Skala av gammal färg med färgborttagningsmedel. Applicera färgborttagningsmedel enligt anvisningarna på behållaren. Låt stripper sitta tills färgen bubblar, sedan torka eller skrubba bort det. Upprepa tills all färg tas bort.
5

Rengör kylaren med lacknafta och en trasa tills den är fri från olja och rester. Applicera ett tunt lager av radiator sprayfärg. Radiator sprayfärg är speciellt framtagen för att blockera värmen från motorn och är svart till färgen. Låt färgen torka i några minuter, sedan använda tre eller fyra fasta färgskikt. Låt färgen torka i minst flera timmar (eller över natten om möjligt) innan du installerar kylaren i motorrummet.
6

tillbaka kylaren och anslut alla slangar som togs bort. Toppa radiatorn med kylvätska, starta motorn och kontrollera om det finns läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126410.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.