Vad gör pipig bromsar betyder?

Bromssystem för bilar är konstruerade så att de olika komponenterna samverkar för att ge en jämn bromsverkan. Många anti-lås-bromsar är också utrustade med ett system för att varna fordonets operatör när bromsarna är i behov av reparation eller utbyte. Squeaking bromsar kan vara ett tecken på en eller flera av komponenterna är i förfall. Vid den första ljudsignal från dina bromsar, inspektera systemet att bestämma de nödvändiga reparationerna. Vatten på bromsarna

bromsdelarna kräver tillräcklig smörjning för att fungera korrekt. Om bromsarna är nersänkta en förlängning tidsperiod, kan smörjningen lösas från komponenterna. Under bromsning, kommer de rörliga delarna i systemet rör sig mot varandra, oskyddad av smörjning resulterar i ett gällt gnissel.

Bort hjulen från bilen, demontera bromsoket från rotorn och tillämpa smörjning på baksidan av bromsbeläggen och kolven (s) inuti bromsoket. Addera nya bromsbelägg

Nyinstallerade bromsbelägg har en skyddande beläggning som bevarar dynorna medan de lagras. När ytan av de nya dynorna kommer i kontakt med bromsrotorn under bromsningstiden kommer beläggningen förorsaka att bromsarna ger ifrån sig gnisslande ljud under bromsning. Ljudet kommer endast att märkas under de första miles av körning och bör inte tas som ett tecken på skada eller annan oro för bromsarna.
Olja på rotorerna

broms rotorer är metallskivor anslutna till styrarmen av hjulenheten. Vid leverans för inköp, är rotorerna skyddas av en anti-korrosiv olja. Oljan skall helt bort från varje yta av rotorn innan rotorn är installerad. Om oljan inte tas bort, kommer bromsarna gnisslar under bryta tills bromsbeläggen kan slita bort lagret av förpackningsmaterial olja.

Bromsa med oljan fortfarande på rotorerna också kommer att resultera i att röka från bromsarna. Gnissel och rök från bromsen kan vara tecken på allvarligare skador av bromsdelarna så inspektera bromsarna ordentligt. Rengör broms rotorer med broms delar renare och torka av överskottet renare och olja från skivan innan du installerar den. Addera Slitna Bromsbelägg

Bromsbelägg är konstruerade med inbyggda indikatorer för att varna föraren när dynorna är i behov av utbyte. Indikatorerna är metallklämmor som avslöjas genom bromsbelägg material när dynorna har nått en kritisk nivå på slitage. Klippen kommer skrapa rotorerna, vilket gör att gnissla, att berätta att det är dags att byta ut bromsbeläggen.
P Om du misslyckas med att byta bromsbeläggen i god tid när det gnisslande hörs, de indikatorer kommer skölpar rotorns yta och leda till en mycket dyrare och engagerade reparationen senare.
Rekommenderade smörjmedel och rengöringsmedel

Använd en kopparbaserad gängsmörja för bultarna på bromsaggregatet. Tjockleken stift och Bromsokshållare bultar skall smörjas innan retuning dem till uttagen på bromsdelarna. Brake delar renare (eller andra avfettningsmedel) rekommenderas för användning vid rengöring av rotor och andra delar av bromsarna. Torka av överskottet renare från delarna innan du sätter tillbaka dem. Använd en stålborste för att ta bort rost eller annat skräp samtidigt som bromsarna. Rengör hjulbultarna, styrarmen och tjocklek för att säkerställa en smidig och ganska bromsfunktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126400.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.