Hur att byta batteri på en 2006 Impala SS

När det blir dags att byta batteri på en 2006 Impala SS du hade bättre har en eftermiddag fri. 2006 Impala är utformad annorlunda än andra år och har batteriet undangömt under ramen vbrace och säkringsdosan. Det är därför som 2006 Impala använder en fjärrkontroll pluspol för att jump-starta bilen - eftersom åtkomst till batteriet inte är en snabb och enkel uppgift. När du har gjort det, kommer du att kunna göra det snabbare nästa gå runt eftersom du vet knepen för att få ut batteriet och i. Du behöver
Hylsnyckelsats
Nytt batteri

Visa fler instruktioner Review bort det gamla batteriet
1

Ta ramen stag från motorrummet. Ramen stag är en bar som är bultad mellan framsidan av bilen och den bakre med en liten vinkel för att öka styvheten i ramen i händelse av en olycka. De tre skruvarna som håller den på plats (två fram och två bak) är lätt bort med en hylsnyckel.
2

Ta bort de två skruvarna på toppen av säkringsdosan som håller säkringscentralen på plats på fjäderben. Känn under säkringsboxen för låsning fliken på locket, skjut upp på fliken och ta bort locket till säkringsboxen.
3

Använd en 1/2-tums kort uttag till lossa de två skruvarna på vardera änden av batteriet stag. Ta bort skruven i brandväggen (väggen mellan motorn och inredningen i bilen) helt och vrid staget bort batteriet.
4

Använd en hylsnyckel för att lossa bulten ändanslutningsdon på negativa batterikabeln och sedan dra den negativa batterikabeln från batteriet. Gör samma sak för den positiva kabeln. Du måste koppla loss minuskabeln först att förhindra elstötar eller elektrisk kortslutning.
5

Lyft säkringsdosan upp medan luta batteriet framåt. När kanten av batteriet är förbi säkringscentralen, dra ut batteriet ur hållaren.
Installera det nya batteriet
6

Dra säkringsdosan framåt och skjut batteriet i batterihållaren. Du måste sätta i batteriet med den lutas bort från hållaren tills botten handen och sedan trycka in den och på plats.
7

Anslut den positiva batterikabeln till batteriets pluspol och dra åt anslutningskontakt bult. Gör samma sak för den negativa polen.
8

Vrid batteriet stag över batteriet så att bulthålet på stag ställer upp med bult hål i brandväggen. Sätt i brandväggen side-bult och dra åt skruvarna på båda ändarna av batteriets stag tills de är åtdragna, dra sedan åt dem ett halvt varv mer.
9

tillbaka locket säkringsboxen genom att sätta låsfliken i facket längst ner i säkringsdosan och skjuta locket på.
10

Bolt säkringsdosan tillbaka på fjäderben genom att föra in de två skruvarna som togs bort i steg 2 i avsnitt 1 och dra åt skruvarna tills de är åtdragna och sedan vrida dem ett halvt varv. Sätt tillbaka ramen stag noga med att byta ut alla tre skruvar som togs bort i steg 1 i avsnitt 1 och dra åt skruvarna tills de är åtdragna och dra åt dem ett halvt varv mer.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126394.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.