Så ändrar bromsbeläggen på en 2003 Dodge Ram Truck

En av de mest irriterande sakerna att höra är när du börjar bromsa och ett högt visslande, eller flöjt typ av ljudproblem vidare. Du kan höra det och oftast personen i bilen bredvid kan du också. Detta är en tydlig indikation på att det är dags att ändra dina bromsbelägg. Dynorna på en 2003 Dodge Ram kan pågå upp till 70.000 miles innan den behöver bytas. Du behöver en liten "armbåge fett" för att göra jobbet framgångsrikt. Saker du behöver
Tvingfäste Review, Universal Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Hammer
Jack och pallbockar
Visa fler instruktioner
1 < p> Park Dodge Ram i ett svalt och torrt arbetsområde och dra åt parkeringsbromsen. Om du har kört alla avstånd över en mil innan arbetet på bromsarna, låta bilen svalna i 30 minuter till en timme.
2

Lossa muttrarna på däcken precis tillräckligt för att ta bort dem lätt när du får bilen uppallad. Lossa ett hjul i taget.
3

Palla upp trucken och placera en pallbock under lastbilen för säkerheten. Avsluta bort däcken.
4

Lokalisera bromsok, som kommer att direkt fastklämd över rotorn. Ta bort bromsok med 5/8 hylsnyckel.
5

Ta grundbulten som kommer att hålla bromsbeläggen till rotorerna. Bromsbeläggen kommer att falla av. (Den 2003 Dodge Ram är en av de sällsynta lastbilar med en grundbult.)
6

Kläm området cirkeln gummit inuti bromsoket med din C-clamp. Vrid handtaget på C-clamp medurs. Detta kommer att göra plats för de nya bromsbelägg.
7

Place de nya bromsbelägg på rotorn och sätt grundbulten. Placera bromsok tillbaka över dynorna och rotor och dra åt skruvarna. Du kan behöva att försiktigt hamra bromsok igen. Sätt tillbaka hjulet på Ram och upprepa dessa steg på den andra framhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126384.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.