Tecken på en dålig styrning Kuggstångsstyrning

Kuggstångsstyrning styrning omvandlar kraft ratten förvandlas till en kraft som faktiskt vänder hjulen på bilen, för att få bilen att ändra riktning. Om din bil har servostyrning, är konceptet detsamma, men servopumpen använder hydraulfluidtryck att minimera mängden arbete föraren har att utöva. Problem med kuggstångsdrivna styrsystem kan orsaka en mängd olika symptom i din bil. Styrning
p Om du har problem med styrväxel och drevet, kommer din ratt har en lös känsla till den. Bilen kan också vandra på vägen när du kör, rör sig lite åt ena eller andra sidan i stället för att färdas i en rak linje. Styrning kommer att verka svårare än det borde, och bilen går inte att svara bra på rörelser i ratten. Det kan också vara svårare att vända bilen i en riktning än den andra. Ett annat tecken på ett problem är att bilen kommer att bli svårare att styra på morgonen än senare på dagen. Du kan också hända att ratten inte återgår ordentligt till sin normala neutralläge efter att du har gjort en sväng.
Noise

Enligt New Jersey Avdelningen för konsumentfrågor, kan ljud som dunkande, clunking, eller en ihållande knackar vara varningar om en lös kuggstångsdrivna styrsystem. Om du hör dessa typer av ljud som du kör, du behöver för att få systemet checkas ut.
Däck

Ovanlig däckslitage är ett symptom på en Styrväxel och drev problem, även om det finns andra villkor som kan orsaka ojämnt däckslitage. Om dina däck visar ojämnt slitage, där de mer slitna på antingen insidan eller utsidan än på resten av däcket, bör du misstänker en kuggstångsväxel problem. Addera Läckor

Om du upptäcker att din bil verkar vara läckande vätska från den främre änden, kan det vara en läcka från kuggstångsdrivna styrsystem. Om du vill kontrollera om vätskan kommer ifrån, lägga lite tidningspapper eller papp under kängorna i din kuggstångsdrivna systemet. Om vätska droppar från stövlar, kommer du vet att din kuggstångsdrivna styrsystem äventyras. Troligtvis kommer du att se åtminstone några av de andra symtom som anges i denna artikel tillsammans med en vätska läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126383.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.