Så ändrar bakbromsarna på en 2005 4x4 Silverado

Den 4x4 Chevrolet Silverado är en fyra-wheel-drive, full-size pickup. Att stanna fordonet, är fyra skivbromsar anställd, en per hjul. Skivbromsar arbetar med ett bromsok klämma två bromsbelägg mot en roterande skiva. Skivan är en del av hjulnavet, så när dynorna kläms, friktion mellan dynorna och skivan saktar ner hjulet och följaktligen fordonet. Ändra dessa bromsar ofta bara kräver ersätter kuddar med nya. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack
Jack står
Socket och skiftnyckel set Flighter Long skaftade, platt skruvmejsel
träblock
Nya bromsbelägg
Graphite smörjmedel
Pappershandduk
Visa fler instruktioner
Åtkomst bromsaggregatet
1

Parkera trucken på ett fast, plant underlag. Stäng av trucken och sätta fordonet i "Park", men inte sätta parkeringsbromsen på. Framhjulen ska blockeras.
2

Lossa muttrarna på båda bakhjulen med däcket järn. Under den bakre
3

Placera domkraft differential och jack upp trucken tillräckligt hög för att placera pallbockar under ramen precis framför de bakre hjulhusen.
4

Sänk bilen på pallbockar. Låt golvet jack i stället för ökad stabilitet.
5

Ta bort muttrarna och båda bakdäcken.
Byta Bromsbelägg
6 < p> Lossa skruvarna som håller bromsoket på plats. Bromsen-bromsok bultar finns på baksidan av enheten och är inställd längre bort från axeln än broms-montering bultar.
7

Lossa skruvarna bromsen på plats. Bromsen-montering bultar på baksidan av enheten och är inställd närmare axeln än broms-bromsok bultar.
8

bort bromsen. Du kommer förmodligen att behöva använda skruvmejsel för att bända upp monteringen av bromsskivan när bultarna tas bort. Koppla inte bromsledningen från bromsoket.
9

Lossa skruvarna till bromsoket på bromsen och ta bort bromsok från församlingen. Placera omedelbart träblock mellan bromsok s kolven och spärren för att hindra kolven från att komma ut ur bromsoket. Om blocket är för liten för att fullständigt överbrygga avståndet, kan en klämma användas för att hålla blocket mot bromsoket. Koppla inte bromsledningen från bromsoket.
10

isär resten av monteringen. Troligtvis när tjockleken tas bort, kommer bromsbeläggen falla ur sin hållare som separerar alla viktiga bitar.
11

Rengör bromsen-pad hållare.
12 < p> Placera en liten bit av grafit smörjmedel på de spår som bromsklossarna löper utefter. Använd hushållspapper för att smeta ett tunt lager av glidmedel över hela banan och ta bort eventuellt överskott. Addera Sätta ihop Bromsar
13

Placera en bromskloss på varje sida av hållaren så att dynorna är vända inåt.
14

Montera broms-pad hållare på skivan och sätta i bultarna för att hålla den på plats. Bultarna behöver inte vara tätt vid denna tid.
15

Sätt i bultarna som håller bromsoket på plats.
16

Dra åt alla bultar så hårt som möjligt. Addera sätta däcken Back On
17

När båda bromsarna är tillsammans igen, placera nyckeln i tändningslåset och vrid tändningen till "Tillbehör" (plats innan start av fordonet). Använd handen för att trycka ner bromsen och kontrollera att kontrollera att bromsarna kläms stängs och att bakaxeln kan inte vridas.
18

Byt bakhjulen och att hjulmuttrarna.

19

Dra åt hjulmuttrarna. upp den bakre delen av lastbilen
20

Jack och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
21

Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126376.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.