Hur man kan förbättra bränsle körsträcka på en 2005 Ford Ranger 3.0 V6

Med stigande gaspriser och ett större behov att vara ekologiskt ansvar, är det vettigt på många nivåer för att maximera bränsle körsträcka på din 2005 Ford Ranger. Den 3,0-liters V-6 motor, tvärtemot vad många tror, ​​kommer att ge bättre bränsle körsträcka för Ranger än 2,4-liters fyrcylindrig alternativ. Hur är detta möjligt, frågar du? Helt enkelt, har den mer kraftfulla 3,0 liters inte arbeta så hårt som den fyrcylindriga att driva Ranger väg. Genom att följa några enkla steg kan du förbättra din bränsle körsträcka och få mest valuta för gas köpa buck. Saker du behöver Review, Digital lufttrycksmätare
Tryckluft
olja och filter
Bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarens dörr på Ranger och lokalisera VIN klistermärke. Den vita klistermärke har en streckkod samt diverse information som hör till bilens "som byggt" data. Dekalen är oftast fäst till bakkanten av dörren eller i dörrkarmen.
2

Leta informationen däcktrycket på VIN klistermärke. Dessa två siffror har "PSI" efter dem, som står för "pounds per square inch", en enhet för tryckmätning.
3

bort locken ventilskaftet på alla fyra däcken och Kontrollera däcktrycket med en digital mätare däcktryck. Använd inte en icke-digital mätare som de kan vara felaktig.
4

Ställ in ringtrycket på numret finns på VIN klistermärke med en kompressor, som finns på många bensinstationer eller bilverkstäder . Upprepa steg 1 till 4 varannan vecka.
5

Byt olja och filter var 3000 miles. Om du inte är väl bevandrad i förfaranden oljebyte, har detta steg utförs av en betrodd professionell.
6

Byt bränslefiltret var 15.000 miles. Som med oljebyte, om du inte kan eller vill göra det själv, har en betrodd professionell utföra denna tjänst för dig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126373.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.