Vad är ett HEPA kupéfilter?

Luftfilter rena luften i nästan begränsas varje utrymme i den moderna världen. De filtrerar bort olika allergener och irriterande ämnen såsom damm, ilska och pollen. HEPA-filter är de mest effektiva filter som finns, städning ut mest allergener. Av den anledningen kan bil-och flygplanstillverkare använder HEPA-filter för att rena luften i sina hytter. Hytter

Stugorna i kommersiella och privata transporter är grogrunder för pollen, damm, ilska, rök fordon och avgaser samt luftburna sjukdomar som orsakas av bakterier och virus. Det slutna systemet för luftkonditionering och uppvärmning återcirkulerar inte bara luften utan alla partiklar som väl, ge dem mer tid att agitera och infektera de åkande i kabinen. Partikelkoncentrationen blir bara tätare med frekvensen av in och ut ur hytten och antalet passagerare. Addera HEPA Filter

HEPA är en förkortning för "högeffektiv partiklar luft "filtrera. Enligt Environmental Protection Agency, USA-tillverkade HEPA-filter håller ett minimivärde effektivitet rapportering eller MERV på 17 till 20 på en skala från 1 till 20 med de övre områdena är mest effektiva av American Society of Värme, kyl och Luftkonditionering Ingenjörer (se referens). HEPA-filter har visat sig vara tillräckligt effektiv för att filtrera partiklar så små som 0,1 mikron, vilket innebär att de är kapabla att filtrera 99,99 procent av partiklar, inklusive många virus.
Fordon Till

Enligt Carla Kalogeridis på Filter Manufacturers rådet, endast 40 procent av nordamerikanska fordon har filter kabinluft trots pågående oro för konsumenterna om kvalitet stuga luft. Körning utsätter förare och passagerare i bilens hytt till olika föroreningar, inklusive pollen, damm, bilavgaser och lukter från vägen. Cabin luftfilter, speciellt HEPA filers, kan eliminera de flesta luftburna partiklar som gör körningen säkrare och bekvämare.
Flygplan

Flygplan har en speciell uppsättning av filtrering problem på grund av den hög volym av människor som kommer och går. Inte bara ta de höga mänskliga trafiken i fler partiklar men flygplan också lämna de åkande begränsade till kabinen under långa perioder. Eftersom cirkulationsluft fyller stuga för upp till tjugo timmar åt gången, filtrering blir effektivt viktigt. Pall Corporation, en tillverkare av luft flygplanskabin filter, säger att sann HEPA-filter kan ta bort bakterier och virus, inklusive fågelinfluensaviruset (se referenser).
Fördelar

De omedelbara fördelarna kommer att vara för personer med allergi och astma, eftersom de är mest känsliga för luftburna partiklar förvärrar deras respektive symtom. Alla kommer att andas lättare från luften renas av allergener och avgaser, vilket också kommer att förbättra den långsiktiga lungfunktion, enligt EPA. Enduring användning av HEPA stuga filter kan begränsa luftburna virus och sjukdom-orsaka bakterier från att korsa regionala och internationella gränser, eventuellt förhindra framtida pandemier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126365.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.