Vad är funktionen av en Insprutare?

Funktionen hos en bränsleinjektor är att spraya finfördelat bränsle in i förbränningskammaren hos en förbränningsmotor. Bränsleinsprutning blev det primära bränsleavgivningssystem i bilar med början i mitten av 1980-talet. Sprayen från en bränsleinsprutare kan vara kontinuerlig eller intermittent. Definition av en Insprutare

bränsleinjektor är ett litet munstycke in i vilken flytande bränsle insprutas vid högt tryck. Det fungerar som ett munstycke av en högtryckstvätt. Placeringen av injektorn kan vara i en annan del av motorn beroende på typen av bränsleinsprutning systemet används. Högtryck från bränslepumpen matar bränslet till bränslepumpen.
Precise bränslemätare

bränsleinsprutningsdonet meter bränslet mer exakt än en förgasare. Därför är inget bränsle till spillo. Resultatet av en sådan exakt dosering är ökad effekt, lägre utsläpp och lägre bränsleförbrukning. Rätt mängd bränsle sprutas in i förbränningskammaren eller spjällhuset. Överskott bränsle går tillbaka till bränsletanken. En mätenhet levererar bränsle till bränsleinsprutarna, enligt Readers Digest Complete Car Care Manual.

General Motors sade 1982 att det bränsleinsprutningssystem levererar rätt mängd bränsle efter den elektroniska styrenheten läser grenrörsvakuum , motortemperatur och motor rotationer per minut.
maximalt luftflöde

Bränsleinsprutaren också frigör intaget för maximalt luftflöde. Gaspedalen är inte nödvändigtvis en gas pedal. Den styr läget för gasspjället. Luftflödet ökas eller minskas beroende på gaspedalen position. Luftflödet och bränsleblandningen optimeras av motorstyrenheten hundratals gånger per sekund

. Luftflödet och bränsleblandningen bestämma hur länge bränsleinsprutningsdonet sprutar in bränsle i hamn, enligt Auto Media.
Bränsleinsprutning lägen

Bränsleinsprutaren av en kontinuerlig bränsleinsprutningssystem sprutar bränsle in i inloppsporten på en kontinuerlig basis. Denna typ av injektor har varit lämplig för användning i personbilar.

Intermittenta insprutningssystemet har insprutare spraya bränsle i insugningsporten vid specifika intervaller. Detta läge har legat till grund för dieselmotorer ända sedan de först tillverkades, enligt Readers Digest Car Komplett Bilvård Manual.
Bränsleinsprutning

gasreglaget kropp insprutning har bränsleinjektorn placeras över injektor ventiler. Bränslet sprutas in i spjällhuset. Detta är en av de tidigare typerna av insprutningssystem används när biltillverkarna ersätta förgasaren med bränsleinsprutning.

En multipel-port bränsleinsprutning system har en injektor för varje cylinder. Injektorn sprutar bränslet direkt vid insugningsventilen. Den insprutare kan leverera mer-konsekvent mätning av bränsle till varje cylinder, och resultaten är mer kraft och lägre utsläpp, enligt AffordableFuelInjection.com. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126361.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.