Vad är betydelsen av förgasaren?

Förgasare är enheter som producerar en blandning av luft och förångade bränslet droppar som antänds för att driva en motor. Denna blandning ger små explosioner vid upphettning. Förgasare används i många typer av maskiner, inklusive motorer i bilar, motorsågar, båtar och flygplan. Bränsle och luft Blend

En rätt bränsle och luft blandningen är viktigt när man använder en förgasare. Om rätt mängd syre blandas i blandningen, är allt syre användas upp till antända bränslet. För mycket luft introducerar överskottssyre, som överhettas och förstör motorn, enligt University of Alaska. Om inte tillräckligt med luft är närvarande för att förbränna allt bränsle, bygger bränslet upp i motorn och måste rengöras ut för att återställa prestandan.
Förgasare Beskrivning

förgasare i sig är ett horisontellt rör formad som ett timglas. Ändarna av förgasaren är relativt bred och mitten är mycket snäv. Den smala delen av förgasaren innefattar en öppning som är ansluten till en tank, så att bränslet kan flöda in i förgasaren och blandas med luften som passerar inuti.
Venturi Princip

Venturi principen tillåter förgasaren att fungera. Venturi princip att ett material i en tratt rinner snabbare eftersom tratten smalnar. Eftersom detta snabbar upp flödet av bränsle, det skapar en tryckskillnad, som ständigt drar mer bränsle i förgasaren, enligt George Mason University. Air reser genom en tratt passerar över en tank, och tratten diameter smalnar när den passerar ovanför bränslet. Den snabbrörliga luft har lägre tryck än luften i bränsletanken, så att bränslet i tanken sugs upp i tratten.
Förgasare Ventiler och kontroll
< p> En strypventil avgör hur mycket av bränslet och luft blandning matas till motorn. Strypventilen är nära slutet av tratten. Ventilen kan vara helt stängd, delvis öppen, eller helt öppen, beroende på hur mycket bränsle maskinens operatör önskar använda. En förgasare innefattar även en strypventil. Chokespjället kan ändra mängden bränsle som finns i bränslet luft blandningen, enligt Carnegie Mellon University. Högre mängder bränsle i blandningen är användbar när du påbörjar en motor i kallare förhållanden.
Förgasare Protection

Förgasare skyddas mot yttre föroreningar. En luftrenare är vanligen fäst vid intag av förgasaren för att filtrera bort dammpartiklar, t.ex. sågspån i en motorsåg förgasare, eller smutspartiklar i en förgasare som används i ett motorfordon, enligt University of Alaska. Förgasare är också skyddade från is, och vissa förgasare har is sensorer installerade, eftersom isen kan stanna motorn på ett flygplan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126347.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.