Hur du ändrar en Fördelarlock och Rotor

fördelarlocket och rotorn under huven är mycket viktiga aspekter av bilens tändsystem. Tändstiftet ledare är anslutna till fördelarlocket, och då rotorn roterar med motorns varvtal, skickar den en signal till varje tändkabeln när den passerar genom, skicka gnista till motorns cylindrar. Med tiden blir distributör mössor och rotorer slitna från kontinuerlig användning. Byte av dessa delar anses vara del av rutinmässigt underhåll och är en mycket enkel uppgift för de flesta fordon. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Shop manual för din bil (tillval) katalog ersätter fördelarlocket och rotorn
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta reda på distributören. Det kan hjälpa att ha en verkstadshandbok för din visst märke och modell av bil, men detta är i allmänhet en enkel del att hitta eftersom den har alla de tändkablarna kommer ut av det och kör till motorns tändstift.
Sida 2

Ta bort fördelarlocket utan att dra tändkablarna off. Du kan ta bort tändkablarna om du vill, men tänk och märka dem samt fördelarlocket sig med en markör och en bit tejp så att tändföljd på motorn inte störs. Locket kan vara fastsatt på i ett par olika sätt. Många mössor har gångjärn clips fastsatt på distributören själv som håller locket på. Dessa kan dök upp för hand eller med en platt skruvmejsel. Locket kan också skruvas på, i vilket fall lokalisera skruvarna (eller skruvar) och ta bort dem med en hylsa eller en skruvmejsel.
3

ur rotorn sitter under fördelarlocket. Rotorn är en plastkomponent som glider på fördelaraxeln. På många bilar rotorn avlägsnas genom att dra rakt upp från distributören axeln. Mer moderna bilar kan ha en liten bult eller skruv som håller rotorn på plats och kommer att behöva tas bort innan rotorn kan dras av.
4

Skjut den nya rotorn på distributören axeln i vända om borttagningen genom att trycka ner den på axeln. Rotorn kommer att ha en fördjupning i det som säkerställer korrekt inriktning med axeln hos fördelaren. Sätt tillbaka bulten eller skruven som håller rotorn på plats om tillämpligt.
5

Överför tändkablarna från gamla fördelarlocket till den nya kåpan en i taget för att undvika att blanda ihop tidpunkten ordning. När du tar bort tändkablarna, dra upp dem från basen där de glider på locket och inte från själva tråden att undvika att skada dem.
6

tillbaka fördelarlocket i samma riktning som den gammal mössa installerades. Locket kommer bara gå på ett sätt som gör att klämmorna eller bultar att vara ordentligt fast. Starta motorn för att säkerställa att den fungerar korrekt och skjuter på alla cylindrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126336.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.