Hur man kan förbättra motorprestanda

Motorn är hjärtat i din bil, och en illa fungerande motorn kan minska livslängden på bilen, ökar bränslekostnader, och till och med vara farligt. Den bilmotor omvandlar bränslet energi till kinetisk energi som krävs för att vända hjulen, så dess betydelse för bilen kan inte överskattas. Därför är det viktigt att konsekvent följa upp och upprätthålla denna viktiga komponent. Lyckligtvis finns det massor av sätt att förbättra din motorns prestanda utan att spendera för mycket pengar. Saker du behöver
Cylindrar
Turboaggregat eller laddningskompressorer
Lättare kolvar
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

öka din motorns slagvolym. Gör det kan ha mer gas att bränna under varje varv hos motorn, vilket sålunda ökar kraften i motorn. Du kan göra detta antingen genom att cylindrarna större eller genom att lägga till fler cylindrar. Tolv cylindrar är allmänt ansedd den praktiska gränsen för cylindrar, men du bör söka din mekaniker åsikt. Öka motorns kompressionsförhållande
2

. Genom att komprimera koncentrationen av luft och bränsle, kommer din motor att bli mer kraftfull. Var försiktig med detta eftersom ju mer du komprimerar luften och bränslet, desto mer sannolikt är det att fattade eld innan tändstiftet antänder det. Återigen, fråga en erfaren mekaniker yttrande om maximala kompressionsförhållande din motor kommer säkert tillåter. Högpresterande bilar har generellt högre kompression, så de använder högoktanig gas som är mindre benägna att självantända.
3

överväga att köpa kompressor eller turbo och lägga till dem i motorn. Dessa trycksätta luft och bränsle så att fler kan rammade in i cylindrarna, vilket gör motorn mer kraftfull. Detta är i huvudsak ett alternativ till att öka storleken av cylindern eller lägga till fler cylindrar och resultatet är i grunden densamma. Välj turboladdare eller överladdare som är utrustade med en intercooler, en särskild kylare som kyler luften som kommer in i cylindern så att det är mer sannolikt att expandera.
4

Injicera bränsle i motorn. Bränsleinsprutning förbättrar motorns prestanda och bränsleekonomi genom att dosera bränslet till varje cylinder mer exakt.
5

Byt tunga delar med ljusare delar där så är möjligt, speciellt kolvarna. Varje gång en kolv använder en viss mängd energi den har att ändra riktning. En lättare kolv kräver mindre energi än en tyngre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126323.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.