Hur du justerar Ignition Timing på en TR6

Rätt inställd tändningen på en Triumph TR6 är avgörande för korrekt drift av motorn. Om tidpunkten är avstängd, kommer motorn inte köra sitt bästa och prestanda blir lidande som följd. I motsats till vissa bilar, kan tidpunkten på en TR6: s 2,5-liters rak 6 motorn ställas in när motorn inte är igång med att använda en lampa kopplad till distributören och några verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
12V lampa
Open-ended skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Koppla lågspänning bly som går från distributören till spolen. Spolen kommer att skruvas fast i motorblocket till vänster om distributören. En 12-volts lampa på ena änden
2

Wire till distributören där låg spänning bly var bortkopplad och till batteriet på den andra änden.
3

Placera en skiftnyckel på veven bulten beläget vid slutet av vevaxeln remskiva, precis framför kylfläkten. Vrid remskivan medurs (när man tittar på fläkten från framsidan av motorn) så att den lilla indikatorn hålet i baksidan av remskivan är exakt 3/8-tums till vänster om timing pekaren. Tidpunkten Pekaren är fäst vid kamkedjan lock och pekar nedåt över vevaxelns remskiva. OBS: Stäng inte remskivan moturs då detta kan skada kamkedjan och kan resultera i en felaktig läsning. Flytta fläkten och remskivan i en jämn, kontinuerlig rörelse.
4

Lossa klämman ligger vid foten av en distributör med ett ½-tums (13 mm) skiftnyckel bara tillräckligt så att du kan vända distributören på sin bas. Vrid långsamt distributören moturs precis tills lampan på lampan tänds. Detta bör vara den exakta punkten för antändning. Vrid fördelaren tillbaka bara tillräckligt så att lampan slocknar.
5

Dra distributören på den här punkten. Om lampan tänds igen medan åtdragning av klämman, justera distributören tills ljuset bara går ut och dra åt den. Koppla lampan från distributören och batteriet. Återanslut låg spänning leder till spolen och distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126320.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.