Hur man byter bromsbeläggen på en Audi A4

Audi A4 är en populär sedanmodell som tävlar mot lika populära BMW 3-serie, liksom andra medelstora sedaner lyx. Audi A4 använder skivbromsar på alla fyra hörnen som måste inspekteras regelbundet och underhållas så att de fungerar korrekt och säkert sätt. Byte av A4: s bromsbelägg rekommenderas var 10.000 miles eller så. Jobbet kräver en speciell Mätmarkörverktyget för den bakre, som är tillgängliga från företag som säljer delar till Audi. Saker du behöver
Floor Jack
4 pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
bits Hex
Tänger
Tvingfäste
Spruta
Bromsrengöringsmedel
Rags
Bromsbelägg
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Använd en rörtång för att lossa muttrarna som håller på hjulen. Lyft Audi med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsoket och rotor. Torka allt ner med en handduk, och se till att det inte finns något överskott av smuts och olja på bromsarna. Renlighet är viktigt när det gäller att installera nya bromsar.
3

Lokalisera stora slammerförhindrande fjäderklämma placerad vertikalt på bromsoket. Ta bort fjädern genom att dra i toppen och botten av den av av tjocklek med en tång. Ställ klippet åt sidan.
4

Avlägsna plastskydden från sexkantbultarna ligger på toppen och botten av bromsok mot hjulhuset. Ta bort de två skruvarna med en 7-mm hex socket. Skjut tjocklek av av rotorn. Om tjockleken är svårt att ta bort från rotorn, vinkla det mot rotorn att något komprimera kolven i bromsoket och skapa lite spelrum. Med en bit ståltråd bunden till
5

Support bromsok tjocklek och en närliggande suspension bit eller stödja bromsoket på en plattform av något slag så att den inte drar på den mjuka bromsledningen och eventuellt skada den.
6

Ta bort den inre bromsbelägg från tjocklek . På A4, kommer den yttre dynan sannolikt fastnat på rotorn. Bända bort det med en platt skruvmejsel. På främre A4 bromsar, komprimera kolven med en C-klämma för att ge tillräckligt med utrymme mellan de nya tjockare bromsbelägg och rotorn. Öppna locket till bromsvätskebehållaren i motorrummet. Ta bort en liten mängd i bromsvätskan med en spruta så att det inte kan läcka ut vid komprimering bromsok kolv. Dra åt Tvingfäste mot kolven på ena sidan och den yttre delen av tjockleken på den andra sidan för att komprimera kolven.
7

Spray rotorn och bromsok med broms renare. Montera bromsklotsarna i samma orientering av de gamla. Skjut bromsok över rotorn. Montera insexskruvarna och dra åt dem. Sätt tillbaka plastskydden. Använd tång för att installera den stora anti-skallra klipp.
8

Upprepa ovanstående procedur för de återstående tre hörnen. Dra bromsok kolvarna på baksidan av Audi A4 med ett specialverktyg (se Resurser) som samtidigt vänder och pressar kolven i bromsoket. Placera metall knoppar som sticker ut ur verktyget i hålen i kolven, och vrid verktyget för att dra in kolven.
9

Byt hjulen. Sänk A4 till marken. Kontrollera nivån i bromsvätskebehållaren och fyll på vid behov. Pumpa bromsarna tills pedalen känns fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126308.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.