Så ändrar bromsbeläggen på en Audi A6

Audi A6 är en populär tysk sedanmodell som är uppskattad för sin kvalitet, säkerhet och prestanda. Precis som alla Audi, A6 s bromsbelägg är oerhört viktiga komponenter i bromssystemet. A6: s bromsbelägg bör bytas var 10.000 miles eller så. Detta kan göras genom en professionell butik eller hemmet mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Bromsrengöringsmedel Rags
Tvingfäste
Anti-squeal förening
Bromsvätska
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Använd ett däck järn eller en hylsa och ett spärrskaft för att lossa muttrarna som fäster hjulen på fordonet. Höj Audi med en domkraft och sänka den på pallbockar. Du kan antingen sänka alla fyra hörn av bilen på pallbockar eller göra framsidan och sedan baksidan. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsdelarna i hörnet av fordonet där du arbetar och torka ned allt, inklusive rotorn, bromsok och någon närliggande komponenter. Addera 3

bort bromsbelägg klämmorna med en tång. Klämman är placerad på den sida av bromsok motsatsen till rotorn. Dra ut ändarna på klippet och rotera den för att ta bort det.
4

Koppla vajern för pad slitagesensor från bromsarna. Anteckna hur tråden hålls på plats och även hur den leds för senare ominstallation. För att koppla bort själva tråden från bromsarna bända upp plasten armen på den yttre sidan av kontakten och vrid den 90 grader för att frigöra den, vagga den lite för att ta bort det.
5

Koppla trådkopplingsdonet själv med hjälp av en platt skruvmejsel för att höja fliken på kontakten upp och sedan vicka kablarna på vardera sidan isär.
6

Ta bort locket till huvudcylindern, som ligger i motorrummet. Använd en spruta eller en kalkon Baster att avlägsna en del av bromsvätska, överför vätskan till en ren behållare för senare återanvändning.
7

Placera ena sidan av en C-klämma på den yttre bromsklossen och den andra sidan av den C-klämman på den yttre delen av bromsoket. Dra åt klämman tills bindan pressar bromsok kolv i bromsoket. Upprepa för den inre bromsklossen. Tjockleken bör glida fram och tillbaka fritt, när kolvarna är komprimerade. Ta bort de gamla bromsbeläggen genom att skjuta dem upp och ut ur bromsoket. Försiktigt bända innerdyna utanför rotorn med en platt skruvmejsel.
8

Installera de nya dynorna i motsatt ordning som de gamla togs bort. Applicera ett lager av anti-squeal smörjmedel till den inre dynan. Sätt tillbaka dynan tråd slitage sensor på nya plattan och korrekt dra kabeln. Sätt tillbaka bromsbelägg stoppbygeln i motsatt ordningsföljd.
9

Upprepa stegen ovan för de återstående hörnen på fordonet. Fyll på bromsvätskebehållaren med bromsvätska och sätt på locket. Pumpa med bromspedalen tills bromsarna kännas fast igen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126303.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.