Hur man byter Serpentine Belt i en 2000 Jeep

The Serpentine bältet på framsidan av motorn i 2000 Jeep driver alla tillbehör på framsidan av motorn. Serpentin bälte är tillverkad av gummi, förstärkt med nylon inbäddad innanför bältet. Byta Serpentine belt kan behövas om banden har sprickor, skärsår eller saknade delar. Bältet kan även sträcka från långvarigt bruk och kommer inte stanna tätt. Det enda fix för en sträckt bälte är byte av remmen. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta batteriet på passagerarsidan av Jeep. Det sitter i ett batteri fack upp mot brandväggen av Jeep. Lossa bulten på den negativa batterikabeln ände och ta bort kabeln från batteriet. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Flytta till framsidan av motorn och den automatiska remspännaren på framsidan av motorn i mitten av remskivorna. Lokalisera det fyrkantiga hålet i spännaren arm, precis ovanför medlöpande avdragare på spännaren. Addera 3

in en 3/8-tums spärrnyckel i hålet och vrida spännaren moturs tills bältet är tillräckligt lös för att ta bort från remskivorna. Vrid spännaren medurs så att den kommer att vila i det fria armposition.
4

Vrid spännaren moturs igen med din Ratchet och installera remmen över alla remskivorna. Om du är osäker på korrekt bältesdragningen, konsultera diagrammet bandbana på kylaren stöd av Jeep. Vrid spännaren medurs, gör det möjligt att dra åt bältet och sedan ta bort spärren från spännarmen.
5

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Dra åt bulten på kabeländen med en skiftnyckel. Starta Jeep och visuellt kontrollera att bältet löper rätt över remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126295.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.