Hur identifiera Car Problem Baserat på symptomen

Bil problem fruktade av förarna inte bara på grund av det eventuella besväret med ett nedslitet bil, men också för att de flesta förare inte auto mekanik. Inte förstå vad det konstiga klickande ljud är eller varför bilen skakar kan trolla fram bilder av större reparationer, då dessa symtom kan faktiskt vara en indikation på ett enkelt sätt problemet. Ett öppet öra och ett vakande öga kan känna igen flera gemensamma bil problem och deras symptom. Saker du behöver
Bilnycklar
Bil
mekaniker
Visa fler instruktioner
Bil startar inte
1

Slå på tändningen i bilen och lyssna efter ett klickljud. Ett klickande ljud är en av de viktigaste indikatorerna på ett dött batteri.
2 p Om bilen startar och stannar för ett ögonblick, men sedan bryter, slå på din vindrutetorkarna. Om torkarna inte fungerar under tiden bilen stannar på, är ett dött batteri den mest sannolika boven i dramat. Torkare fungerar helt bort av en bils batteri.
3

Lyssna efter ett gnisslande ljud från motorn när du vrider på tändningen. Ett gnisslande ljud kan peka på ett problem med generatorn (ljudet genereras av misslyckandet av kullager i generatorn). Generatorn alstrar ström till bilens batteri. En trasig generator innebär att batteriet inte är laddat och kommer att hindra bilen från att starta. Andra problem som kan förhindra att din bil från start och även skapa ett gnisslande ljud är en bruten starter enhet (starter enheten hjälper motoreffekten själv) eller en sliten kuggkrans (en annan "start" komponent i motorns).


Broms Problem
4

Steg på bromsen och känner för en bromspedal som trycker ned alltför lätt. Om knacka lätt på bromspedalen orsakar det att trycka ner betydligt mer än vanligt för din bil, är detta ett tecken på en bromsvätska läcka.
5

Leta i din backspegel för att se om din bilen bromsar tänds utan att trycka på bromspedalen. Detta är en indikation på låg bromsvätska. Vätskan kommer att engagera sensorn bromsljuset i bilen om det är för lågt.
6

Kontrollera skakar när du trycker på bromspedalen. Det finns ett par problem som är förknippade med en bil som skakar vid inbromsning. Det första problemet är en möjlig skev bakre vals. Det andra problemet är bärandet av lagren i bakhjulen. Oavsett orsaken, är källan till problemet troligen sitt ursprung i den bakre delen av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126287.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.