Handledning för att ersätta en bromsskiva

bromsrotor ersättning är en rutinmässig del av fordonets bromsar underhåll. Bromsrotorn är den runda, skivformiga delen av bromsarna som bromsok och bromsbelägg klämma när du bromsar. Över tiden, rotorer slits ut förbi deras livslängd och behöver bytas ut. Broms rotorer kan ersättas med amatör mekaniker men om du har några tvivel om att ersätta bromsarna på din bil, bör arbetet utföras av en fackman. Saker du behöver
Golv jack
Jacks står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
bromsrengöringsmedel Rags
Skruvmejsel
New bromsrotor
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna för hjulen med en rörtång eller en hylsa och spärrskaft. Använd en domkraft för att lyfta bilen. Sänk den på en pallbock eller pallbockar om du ska byta rotorerna på båda sidor av bilen. Generellt sett rotorer bör ersättas parvis (vardera sidan av fordonet) eller alla fyra bör ersättas. Det är emellertid möjligt att ersätta en rötor vid en tid. Avsluta bort hjulet eller hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spraya broms renare på bromskomponenterna, inklusive rotorn (den stora skiv-liknande komponent) bromsok, som klämmer rotorn, och varje närliggande komponenter. Torka ned allt med en ren, torr trasa.
3

Lokalisera de stora skruvarna som håller bromsoket till avstängning eller till bromsok fästet, som ligger på toppen och botten av bromsok på den sida som vetter mot hjulhuset. Använd lämplig storlek socket och en spärranordning för att avlägsna bultarna. På vissa modeller (BMW, etc.) är bultarna avlägsnas med en insexnyckel eller en stjärna-formad bit.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd bunden till en närliggande upphängningskomponent eller ställa den på en plattform så att det inte finns någon tyngd på den mjuka bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada den. Avlägsna Okfäste om fordonet har en. De flesta nyare modeller använder ett Bromsokshållare att bromsoket är fastskruvat men många äldre fordon inte använder dem. Ställ undan hållaren.
5

bort ställskruven som håller rotorn på navet om din bil använder ett. Vissa märken använder inte en ställskruv för att hålla rotorn på, men många fabrikat (BMW, Porsche, etc) använder en ställskruv. Ställskruven kan tas bort med en platt skruvmejsel, en stjärnskruvmejsel eller en stjärna-formad bit. Det kan hjälpa att spraya några penetrerande smörjmedel på skruven innan du försöker ta bort det. Du kan behöva trycka rotorn från baksidan med en hammare för att befria den från navet.
6

Rengör området där rotorn monteras på navet med broms renare och en ren, torr trasa. Torka rotorn ner med broms renare samt att avlägsna korrosionsskydd film som är på det. Skjut rotorn på navet. Installera ställskruven om man användes.
7

tillbaka bromsok fästet med skruvarna. Skjut bromsok tillbaka över den nya rotorn. Du kan behöva komprimera kolven i bromsoket för att ge tillräckligt utrymme för bromsok och kuddar för att passa över rotorn. Om detta är nödvändigt, ta bort bromsbeläggen. Använd en C-klämma för att komprimera kolven lite i bromsoket. På Audis och VWs, måste du använda ett specialverktyg (se Resurser) för att komprimera kolven i bromsoket som vänder kolven samtidigt som den pressar den i bromsoket. Montera och dra åt skruvarna som håller bromsoket på.
8

Byt hjulen. Sänk bilen till marken. Pumpa bromsarna tills bromspedalen känns fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126285.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.