Hur ansluta tändkablarna till en Distributor Cap

tändstiftet trådar på din bil är en viktig del i tändsystemet och ansvarar för att leverera gnista från fördelaren till tändstiften, som ligger i motorns cylindrar. Installera tändkablarna på en fördelare är i allmänhet en enkel process som kan åstadkommas av en amatör mekaniker. Saker du behöver
manuellt arbete shop för din bil
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera distributören. Detta kommer att variera beroende på märke och modell av bil. Vissa bilar har distributörer som är placerade på sidan av motorn och den andra distributören ligger på ena eller andra änden. Konsultera verkstadshandboken för din bil om du inte kan hitta distributören visuellt.
2

Bestäm vad tändföljd i din motor är. Denna information kan hittas i verkstadshandboken och eventuellt bruksanvisningen och varierar från modell till modell. Den korrekta tändföljd för motorn måste bestämmas om distributören inte redan har tändkablarna i rätt ordning.
3

bort tändkablarna genom att dra dem rakt ut i distributör. Dra från basen av tändstiftet där det finns en tjockare boot avsnitt för att undvika skador på kontakten tråd som du tar bort den. Fatta tråden ordentligt när du drar bort det. Om möjligt, byt tändkablarna en i taget för att undvika att blanda ihop den tändföljd på motorn. Ta bort kabeln från tändstiftet genom att dra bort det från kontakten på samma sätt som användes för att ta bort pluggen från distributören.
4

Montera tändkabeln genom att trycka i slutet av det nedåt på kontakten som sitter på distributören. Du kommer att känna sätet tändkabeln på kontakten. Dra försiktigt i den för att se till att den är ordentligt fastsatt på distributören. Upprepa denna process för de återstående tändkablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126284.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.