Hur man byter bränslefilter på en '95 Ford F-150

En bränslefilter förhindrar skräp, sediment, partiklar och smuts från att komma in dina bränsleledningar. Filter förändringar är en del av ansvarsfullt bilägande, eftersom ett smutsigt filter kan skapa stora problem för din lastbilens motor och livslängd. Förutom att bevara skick dina bränsleledningar och motor, förbättrar ett rent bränsle filter också din lastbil körsträcka och förmåga att fungera väl. Bränslefiltret på en 1995 Ford F-150 ska bytas var 15.000 miles. Byte av filter själv kan vara ett realistiskt alternativ till dyra arbetskostnader. Saker du behöver
Spetstång
droppskålen equipment shop trasor
Skyddshandskar
Skyddsglasögon
KD 3321 Ford bränslefilter verktyg
Visa mer instruktioner
1

Minska trycket i gasledningen genom att hitta bränsleskenan på passagerarsidan av din lastbilens motor. Genom att trycka på ventilen (som kallas en "Schrader ventil"), kommer raderna släppa på trycket. Detta förhindrar bränslet från att spruta och skapar en farlig situation vid bränslefiltret förändring.
2

Placera droppskålen och andra verktyg du kommer att använda under bränslefiltret plats, vilket är under förarsätet på din lastbil. Kontrollera att motorn är kall innan du påbörjar denna uppgift, så hett bensin kan droppa och orsaka en extremt farlig situation under denna procedur.
3

Ta bort säkerhetsclipset, som är fastspänd på filtrera vid slutet av bränsleledningen. Om klippet inte lätt pressa ut, använd din nål-tång för att greppa det för borttagning. Det är viktigt att du bär dina skyddsglasögon och skyddshandskar för att undvika skador.
4

Skjut Ford filtret verktyget (KD3321) i bränsleledningen och vrid tills du hör ett klickande ljud, vilket indikerar att enheten är olåst. Verktyget kan tas bort långsamt.
5

Dra filtret bort av bränsleledningen genom att försiktigt vicka tills den släpper. Vissa bränsle kommer att läcka in i droppskålen under detta steg, vilket är en normal del av borttagningen.
6

Placera det nya filtret på fästet i samma position det gamla filtret satt. De flesta nya bränslefilter har ingående /utgående pilar som pekar i den riktningen att filtret ska vara vänd. Samma klickljud du hörde när du släpper bränsleledningarna är ljudet du ska höra när det nya filtret är korrekt monterat.
7

Clamp säkerhets clips tillbaka på bränslefiltret där den möter bränsleledningar . Din nya bränslefiltret har nu installerats.
8

Ta dina verktyg och dropptråg underifrån din lastbil. Var försiktig att bränslet i droppskålen inte spills ut på marken, vilket orsakar en potentiellt farlig situation.
9

Starta din lastbil flera gånger, så att 5 sekunders intervall mellan varje försök. Motorn kommer inte omedelbart börja eftersom varje varv av tändningen skjuter bränslet genom systemet. De flesta lastbilar startar mellan den tredje och femte försöket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126267.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.