Shift Instruktioner Knob borttagning

Det finns ett par olika metoder att ta bort de växelspaksknoppar från växelspaken i en bil eller en lastbil, men generellt sett är det en lätt uppgift att utföra. Det finns några skäl till att ta bort en växelspaksknopp i första hand: Kanske ska du installera en ny eftersom den första är slitna, eller kanske du byter växelspaksknopp med en eftermarknad design. Nedan visas de olika metoder som kan användas för att ta bort en växelspaksknopp. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen skiftnycklar
Skruvmejsel
skiftnyckeln
Rag
Visa fler instruktioner
1

Turn växelspaksknoppen moturs för att ta bort det. Detta är för växelspaksknoppar som installerar genom att trä på växelspaken. Dra reglaget bort när den lossas från gängorna.
2

Dra växelspaksknoppen rakt ut av växelspaken. Vissa tillverkare som BMW, använd växelspaksknoppar som bara pop på växelspaken. I så fall drar du helt enkelt upp på växelspaksknopp att ta bort den. Om du har svårt att ta bort en växelspaksknopp som drar av, linda växelspaken med en trasa och knacka på botten av den med en halvmåne (justerbar) nyckel som har öppnat upp tillräckligt för att rensa bredden av växelspaken men är nära tillsammans tillräckligt för att göra fast kontakt med botten på växelspaksknoppen.
3

Avlägsna setet skruv eller bult som håller växelspaken på. Många eftermarknaden växelspaksknoppar är fästa på detta sätt. Ställskruvarna oftast bort med en insexnyckel. På vissa bilar som Ferraris, det finns en uppsättning bult som säkerställer att växelspaksknopp stannar i rätt riktning, även om ratten själv helt enkelt skruvar loss från växelspaken.
4

bort automatisk växling hanterar genom att ta bort ställskruven i samma metod som beskrivits i detalj ovan. Vissa automatisk växling handtag kan monteras med en klämma placerad vid basen av handtaget som måste bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126264.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.